Widlundhs tankar inför matchen mot Växjö

”Nu gäller det att blicka framåt och hitta nya vägar för att bryta den negativa trenden.” Det säger assisterande tränare Kristofer Widlundh inför torsdagens hemmamatch mot Växjö, ett lag där han själv var spelare under säsongen 2014/2015.

Hej Kristofer. På torsdag är det match hemma i IFU Arena mot Växjö. Vad står överst på önskelistan där?

Hej! En prestation som resulterar i 3 poäng.

Är det speciellt att möta just Växjö där du själv var spelare under säsongen 2014/2015?

Nu var det ett tag sedan jag representerade Växjö, men visst är det fortfarande lite speciellt att få möta mina gamla lagkamrater och tränare. De har en speciell plats i mitt hjärta och jag har mycket att tacka Växjö för – men nu på torsdag kommer jag inte visa någon tacksamhet, haha!

Ni inledde säsongen med att möta topplaget Falun där ni spelade oavgjort och tvingade fram ett straffavgörande – men kikar man på säsongen som helhet så har det varit knackigt med endast en trepoängare. Hur låter din analys?

Att vi lyckas tvinga fram ett straffavgörande mot Falun i en premiär behöver inte per automatik innebära att vi kommer göra en lysande säsong. Det är mycket som spelar in, premiär, Faluns status kontra vår status, speciellt om det är tidigt på säsongen etc. Dock skapade vi oss förutsättningar till att bygga ett självförtroende som vi kunde ta vidare in i säsongen – något vi tyvärr inte lyckades förvalta. Vi spelade stundtals riktigt bra under säsongsinledningen, men lyckades inte riktigt få med oss vinster. Det tror jag medförde att vi undermedvetet började ifrågasätta oss själva och det är lätt att man då hamnar i en negativ spiral. Nu gäller det att blicka framåt och hitta nya vägar för att bryta den negativa trenden.

Även Sirius damlag hade en trög period under hösten, men bröt av den vanliga rutinen med att istället för innebandyträning byggde lego och kinder-ägg leksaker. Har ni funderat på något annorlunda för att bryta den trista trenden?

Innovativt och intressant! Vi har väl inte byggt lego men tagit till andra metoder och skapat forum där grabbarna i laget har fått ventilera sina åsikter och där vi gjort andra saker istället för att köra en innebandyträning. Jag tror absolut på att man som lag behöver bryta av och komma ifrån innebandyn ibland för att hitta ny kraft och energi.

Hur slutar matchen på torsdag?

Vinst och inget annat…

Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×