Ungdomsfonden får fler stipendiater och blir Lasse Svenssons ungdomsfond

Sex stipendiater fick del av IK Sirius ungdomsfond i samband med IK Sirius Fotbolls säsongsavslutning. Detta innebär en utökning från tidigare fyra stipendiater och fler kommer det att bli. Fonden byter även namn och blir Lasse Svenssons ungdomsfond.

En generös donation på 100 000 kronor blev startskottet för det som sedan dess gått under namnet IK Sirius ungdomsfond. Från starten för tio år sedan har 5000 kronor vardera delats ut till ungdomar och ledare inom bandy, fotboll och innebandy som gjort skillnad i sina lag och verksamheter. Den ursprungliga donationen är förbrukad men fonden lever vidare tack vare flera nya donatorer.

Under det senaste året har det bedrivits ett arbete för att utveckla ungdomsfonden, på initiativ av IK Sirius hedersordförande Lasse Svensson.

– Jag har själv varit aktiv i den blåsvarta tröjan sedan barnsben, berättar Lasse Svensson (som till och med har ett SM-guld i bandy hemma i prisskåpet). Jag vet hur viktigt det är att bli en del av en gemenskap och att bli uppmärksammad när du gör det där lilla extra.

Lasse berättar att utvecklingsarbetet bland annat lett till att antalet priser utökats. I år delades sex priser ut och kommande år kan det bli ännu fler. Ett flertal personer med stort Siriushjärta har gått in med nya donationer och det har även skapats möjlighet för fler att donera, både engångsbelopp och genom månatliga insättningar. I samband med detta byter fonden även namn och blir Lasse Svenssons ungdomsfond.

– För våra unga är det viktigt att få känna tillhörighet, tyvärr sker det numera ofta i negativa miljöer, säger Lasse. Den breda verksamhet som bedrivs i IK Sirius specialklubbar ger i stället möjlighet att få en positiv tillhörighet. Den som finns i att dra på sig den blåsvarta tröjan. Det vill vi premiera i ökande utsträckning med ungdomsfonden.

Årets stipendiater är Mira Götz och Anton Alm från IK Sirius Innebandy, IK Sirius Bandys flicklag och Leo Bombas från IK Sirius Bandy samt Lova Sjölund och Sebastian Monares från IK Sirius Fotboll.

Motiveringar

Mira Götz, innebandy

Mira har lång historia inom IK Sirius IBK. Hon började med att spela med killarna och spelar nu med både Sirius F08 och JAS. Mira ligger långt fram för sin ålder innebandymässigt. Hon kan användas på ett föredömligt sätt i alla positioner. Hon gnäller aldrig på laget, spelare, domare, ledare etc. Mira har naturlig pondus och goda ledaregenskaper. Hon är lugn, mogen och en riktig slitvarg.

Anton Alm, innebandy 

Har förmågan att inkludera alla och få sina lagkamrater att må bra. Man möts alltid av ett leende och hans ödmjukhet visar sig alltid på och utanför planen. Anton är verkligen en gnistrande talang och forwardsjuvel. Han har redan visat sina stora kvaliteter i Juniorallsvenskan och i H2 och redan i år tagit en ordinarie plats.

Leo Lindgren Bombas, bandy

Leo har utvecklats exceptionellt som spelare de senaste åren. Han gjorde redan förra säsongen debut i Elitserien. Leo är en naturlig ledare. Han ser sina lagkamrater och är mycket bra på att lyfta dem och göra dem bättre. Leo har med sitt lugn och sitt goda humör i kombination med en vilja att komma framåt och vinna till mycket stor del bidragit till laget och dess utveckling under säsongen.

Flickor, bandy

För bandyflickornas del så vill vi att stipendiet tillfaller flicklagen kollektivt: som en stimulans och för deras utveckling.

Lova Sjölund, fotboll

Lova Sjölund har trots en långtidsskada för ett par år sedan fortsatt kämpa med en positiv attityd som smittar av sig på sina lagkamrater. Lova har en förmåga att alltid se till att lagkamraterna mår bra samtidigt som hon också är en träningsvillig spelare som har hög träningsnärvaro. Lova är, med sin inställning till fotbollen, en god representant för Sirius.

Sebastian Monares, fotboll

 Sebastian Monares är, förutom att vara den överlägset träningsflitigaste spelaren i Sirius P-08, också en mycket god lagkamrat. Sebastian är dessutom en bra förebild för de allra yngsta i föreningen som den uppskattade knattetränaren han är. Detta ger sammantaget att Sebastian är ett självklart val för pojkfotbollen till ett stipendium i Sirius.

Så här stöttar du ungdomsfonden

  • Swisha till 123 321 8286, märk med ”Ungdomsfonden
  • Sätt in ditt bidrag på SEB 5368 33 476 35

Stipendier från ungdomsfonden kan tilldelas

  • Ungdomar som utvecklats både som spelare och medmänniska med sunda värderingar och ledartalang.
  • Ledare som starkt bidragit till att utveckla både spelare och individer.
  • Spelare och ledare som på ett påtagligt sätt bidragit till att uppsatta mål har nåtts.
  • Lag som behöver tillfällig ekonomisk förstärkning.

Foto: Dan Pettersson / DP-Bild

Mats Jönsson

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×