Widh samlar trupperna inför derbyt


På onsdag möter laget serieledarna Storvreta i ett hett derby och den tillfällige tränaren Johan Widh uppmanar sina spelare att vilja bli hjältar.


I sju säsonger har Johan Widh arbetat stenhårt på planen för blåsvart. Även om Widh arbetar lika hårt även nu så sker det utanför sargen. Medan Sirius söker en ny huvudtränare har Widh för tillfället tagit över tränaransvaret tillsammans med Ted Wikström.

– När jag fick frågan var det många tankar i huvudet. Men det var ändå självklart att jag skulle ställa upp för grabbarna och för föreningen, berättar Widh.

Anledningen till att Widh ens fanns tillgänglig beror på en korsbands- och meniskskada. Förhoppningen är att han är tillbaka på planen efter nyår, så det är inte aktuell med en längre karriär som tränare, för tillfället.

30-åringen har nu coachat laget i två matcher. Bortsett från vissa småsaker har Widh inte upplevt behovet av att ändra så mycket i lagets spelsätt.

– Det enda jag försöker trycka på är att vi ska ligga lite djupare med laget och försöka skapa en tryggare defensiv. Det är väl de vi ändrat på.

På onsdag ska Widh och Sirius spela “bortamatch” mot Storvreta. Ett motståndarlag som för tillfället toppar SSL med 19 poäng. Ett tydligare David mot Goliat-scenario får man leta efter.

– Vi ska först och främst sätta ramarna i vårt försvarsspel, vi ska försöka hålla Storvreta utanför oss. Sedan gäller det att sätta våra chanser, det är något vi haft några problem med under säsongen, när vi väl skapar målchanser måste vi se till att sätta dit bollen, säger Widh.

Vad tror du om matchen som helhet?

– Vi har inget att förlora utan vi har allt att vinna. Det gäller bara att gå ut och ha kul på onsdag, de här matcherna är de roligaste under grundserien. Det kommer vara mycket folk och derbyn blir ofta tighta matcher.

– Derbyn lever ofta sina egna liv, det blir en annan grej än vanligt seriespel. Det gäller att gå ut och vilja bli hjälte, avslutar Widh.

Onsdagens match startar 18.30 och kan följas här;

UNT (prenumeration krävs)

Sportexpressen Play (abonnemang krävs)

Joseph Edman

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×