Vill se scenförändring

Utan chans och så gott som utan vilja mot Tillberga i tisdags. Efter blytunga 1–10 söker Sirius revansch när kvalserien vänder hemma på Studenternas under fredagen.

Sirius kommer till spel utan skadade Johan Jansson Hydling (hjärnskakning) och utan avstängde Patrik Eidenert.

– Vi stängde onsdagsmatchen redan samma kväll och det var inte så mycket att fundera över, utan nu siktar vi på fredagens match, vi är väldigt revanschladdade, säger Patrik Eidenert.

Den 30-årige mittfältaren drog på sig ett grovt matchstraff i onsdags i samband med en eftersläng på en Tillbergaspelare. Ett hårt dömt matchstraff, enligt tränaren Mats Söderman. Patrik Eidenert själv är tystlåten.

– Jag har ingen kommentar till det där över huvud taget, säger han.

Hur är det tvingas se kvalet från sidan?

– Det blir hemskt. Det är det här jag har gått och väntat på hela säsongen och så får man inte vara med. Det är extra hårt speciellt nu när vi åkte på en sådan förlust som vi gjorde, då vill man vara med och bidra på planen, säger Patrik Eidenert.

10–1 i onsdags – vad hände egentlien?

– Jag har faktiskt ingen bra förklaring mer än Tillberga var jättepåkopplade och att vi inte var där. När Tillberga väl gick till anfall behövde de inte prestera för att göra mål, vi var för dåliga helt enkelt.

Eidenert är övertygad om att en scenförändring på Studenternas.

– Vi är ett bättre bandylag än att vi ska förlora med 10–1 mot ett lag som Tillberga, säger Patrik Eidenert.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×