– Vi vinner för att vi spelar som ett lag. Vi är effektiva och vårt spel fungerar väldigt bra. Bollen spelas på rättvända spelare och då har vi bra fart för att skapa lägen. Sen är vi tillbaka i defensiven där vi vill vara, aggressiva och ett lag som det ska vara svårt att skapa mycket lägen på, säger Sirius Bandys lagkapten Lars Fall.

Sirius öppnade målskyttet i den 15:e matchminuten genom en vobblande rökare från Teemu Määttäs klubblad. Sex minuter senare rasslade det till igen bland nätmaskorna bakom Philip Svensk i gästernas mål. Målskytt den gången var Määttäs landsman och Sirius skyttekung Markus Kumpuoja. Vetlanda reducerade sedan till 2-1 genom junioren Martin Landström innan den första halvleken var slut.

Tio minuter in i den andra halvleken utökade Sirius sin ledning, den här gången var det Sirius lagkapten Lars Fall som fick visa upp sin målgest. Det var ett hårt skott som tog sig förbi den gula muren på mållinjen och därmed gjorde Fall sitt första mål för säsongen.

– Det var på tiden, tänkte jag direkt efter målet, säger Lars Fall som oftast haft rollen att passa fram till målen.

Därefter gjordes fyra mål inom loppet av åtta minuter och så fort Vetlanda reducerade svarade Sirius med att göra mål. Först genom Kumpuojas 4-2-mål sedan genom Määttäs 5-3-mål. Efter det täppte Sirius igen ytorna och höll tvåmålsledningen matchen ut.

Det blev väldigt upprört i Vetlandaklacken i slutet av matchen, i samband med en utvisning på en bortaspelare, och ordningsvakterna fick ingripa. Tidigare hade bortaklacken tänt bengaler och när känslorna sedan svämmade över i slutminuterna så accelererade oroligheterna på läktaren.

– Jag såg bara att de tände bengaler, man är så inne i matchen så man ser inte vad som händer. Men jag såg innan matchen att det var mer folk än vanligt på läktaren, det gav extra energi, säger Lars Fall.

På onsdag beger sig Sirius till Sandviken och på fredag spelas en måstematch hemma på Studenternas mot tabellkonkurrenten TB Västerås. TB Västerås har efter 15 spelade omgångar lika många poäng som Sirius men bättre målskillnad. Det kommer med andra ord bli en rejäl kamp på fredag, en match ingen får missa.

Sirius Bandy-Vetlanda BK 5-3 (2-1)

Elitserien, omgång 15

Hörnor: 5-11 
Straffar: 0-0 
Utvisningsminuter: 30-40 
Publik: 1810