”Vi känner själva att vi är ett av topplagen”


På söndag är det dags för hemmapremiären i IFU Arena för Sirius dam där Lund står för motståndet. Sirius har tre poäng med sig i bagaget efter premiärvinsten mot Falun medan Lund står på noll efter en förlust mot Karlstad i sin hemmapremiär.


Vi bad en av målskyttarna i premiären, Sara Attermo, att berättar lite om hur uppladdningen inför årets säsong har varit.

”Det är min första försäsong med Sirius och jag tycker det har fungerat bra med Muskelcentrum. Det har varit annorlunda för mig och vi får se i slutändan hur bra träningen har fungerat. Det är ju i mars – april det gäller att fortfarande ha fysiken igång,” säger Sara Attermo.

Det kommer att bli din första premiärmatch i IFU Arena med publik, hur känns det?

”Det är alltid kul att ha hemmapremiär, att få ha första hemmamatchen för säsongen. Det ska bli roligt att få se vad Siriuspubliken kan göra, då jag bara spelat för max 50 personer på arenan tidigare,” säger hon och fortsätter;

”Det har ibland varit tufft att spela utan publik. Man har fått övertala sig själv om att det faktiskt är en tävlingsmatch och inte bara en träningsmatch. Det är en stor skillnad att få höra publikens reaktioner på olika händelser under matchen – att man får ett gensvar.”

Inför säsongen är Sirius ett av de lagen som är tippade att sluta i toppen av tabellen.

”Vi känner själva att vi är ett av topplagen och det är kul att andra också tror på oss. Det kan vara en fördel att vara topplag, inte bara på pappret men även mentalt. I en match som står och väger där vi bör vara det bättre laget kan vi ha den mentala fördelen där vi vet att vi egentligen är bättre,” berättar Attermo.

Slutligen, du gjorde ett mål i premiären – får vi se fler på imorgon?

”Det hoppas jag. Det är min roll att leverera och bidra till laget. Det är kravet jag har på mig själv,” avslutar hon.

Söndagens match startar 17.00 och om du inte redan köpt biljett gör du det här;

https://siriusinnebandy.ebiljett.nu/Ludwig Edvardsson

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×