”Vi har en uppåtgående trend”

”Vi ska bygga vidare på de senaste matcherna genom att spela ett tufft försvarsspel, våga spela ut offensivt och gå rakt på mål.” Det säger Henrik Malmgren inför veckans matcher.

• Namn: Henrik Malmgren
• Tröja nr: 17
• Moderklubb: Åkersberga IBF
• Spelar med: Fatpipe Jab 27 med Orcblad

Förutom att dela med sig av sina tankar inför veckans matcher bad vi Henrik, kom till Sirius inför säsongen 2015/2016 och som i våras skrev på för ytterligare två säsonger i blå-svart, att analysera föregående helgs derby mot Storvreta.

Hej Henrik. Det har gått några dagar sedan derbyt mot Storvreta där besökarna tog extrapoängen i förlängningen – hur låter analysen från din sida?

Jag tycker att vi växer in i matchen och spelar bättre och bättre ju längre matchen lider och är det bättre laget i andra och tredje perioden. Är helt okej täta bakåt och skapar tillräckligt med chanser för att trycka in 2-3 bollar till med tyvärr lite för ineffektiva i avsluten.

Just nu ligger ni på plats 11 i tabellen – vart vill du se er när vi summerar säsongen?

Jag ogillar att prata tabellplats för det är något som vi inte har någon direkt påverkan på men självklart vill jag se att vi fortsätter prestera bra innebandy i alla de matcher som vi har kvar och är övertygad om att vi kommer vara högre placerade i tabellen om vi lyckas med det.

Hur skulle du summera de inledande fem matcherna? Är det något som sticker ut – positivt eller negativt?

Lite som en berg-och-dalbana där bra matcher varvats med mindre bra. De senaste matcherna har känslan varit att vi hittat en bättre trygghet och har en uppåtgående trend rent prestationsmässigt.

På söndag är det dags för Höllviken hemma. Förra året blev det 6-6 efter förlängning i bortamatchen och vinst med 5-3 i det efterföljande mötet hemma i IFU Arena. Hur går tankarna inför det här mötet?

I skrivandets stund ligger allt fokus på morgondagens match i Solnahallen, där vi ska bygga vidare på de senaste matcherna genom att spela ett tufft försvarsspel, våga spela ut offensivt och gå rakt på mål. Även kul att komma ”hem” och spela med lite fler vänner på läktaren än vanligt. Vi fokuserar på en match i taget så jag har inte hunnit tänka något på Höllviken hemma. Vad jag kan säga är att det är en ära att få dra på sig den blåsvarta tröjan och spela innebandy i IFU Arena inför blåsvart publik och är övertygad om att jag kommer känna likadant på söndag.

Niklas Tell

 

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×