”Vi har en bra känsla i laget”

”Det är en väldigt tajt serie där alla slår alla och börjar man vinna matcher kan det gå fort uppåt i tabellen.” Vi har pratat med Niklas Johansson, huvudtränare för Sirius Innebandys herrlag. Han berättar vad laget gör under VM-uppehållet och hur han ser på chanserna i matchen mot Falun borta den 17 december.

Ni vann den senaste matchen hemma mot Helsingborg den 20 november efter en rad förluster. Vad hade ni förändrat inför den matchen?

Vi gjorde inte några stora förändringar utan vi spelade på vårt spel som vi tror på och trots tidigare förluster hade vi en ganska bra känsla innan matchen eftersom vi känner att vi spelat bra. Den enda skillnaden inför Helsingborg var att vi i veckan påbörjade mental träning vilket gav en liten extra bra känsla.

Hur behåller ni känslan från den senaste vinsten under uppehållet som är nu på grund av innebandy-VM i Riga?

Det är väl klart att det var skönt att gå till uppehåll med en seger i bagaget. Jag tycker vi gör en väldigt bra match och det var många delar som såg bra ut och det ska vi ta med oss. Vi ska även påminna oss själva att trots tidigare förluster så tror vi på det vi gör och fortsätter att köra på med bra energi på både träningar och matcher. Det är det som kommer att ta oss framåt.

Kommer du att sitta bänkad framför TV:n när det svenska landslaget spelar – eller har du större intresse för det finska landslaget i år?

Jag kommer absolut följa VM och först och främst Sverige men kommer även hålla koll på Finland och hur det går för Jarno.

Vad har ni i laget fokuserat på under uppehållet?

Under de två första veckorna lade vi stort fokus på fysiken. Från och med nu kommer vi att jobba vidare med de bitar vi behöver förbättra och det är främst anfallsspelet sista tredjedelen av planen.

Hur behåller man ”matchtempo” när det är ett relativt långt uppehåll?

Vi kommer att spela en träningsmatch mot Hudik/Björkberg en vecka innan vi drar igång för att känna på matchtempot. Sedan gäller det att inte slappna av utan ha fortsatt bra fokus på träningar.

Nästa match är borta mot Falun den 17 december. Vad tror du om era chanser där?

Självklart en tuff bortamatch men ingen omöjlig uppgift. Vi har en bra känsla i laget och vi visade förra året att det går att vinna i Falun. Den gången vann vi i sudden.

Just nu ligger ni strax ovanför nedflyttningsstrecket i tabellen. Är slutspel fortfarande målsättningen i laget?

Ingenting har egentligen förändras. Vi vill få ut så mycket som möjligt av varandra och lyckas vi med det tror vi det kommer att räcka till slutspel. Det är en väldigt tajt serie där alla slår alla och börjar man vinna matcher kan det gå fort uppåt i tabellen.

/Text: Niklas Tell

 

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×