”Vi har allt att vinna”


På lördag är det säsongspremiär för Sirius Herr i SSL då man åker norrut för att möta de regerande mästarna Falun. Vi skickade iväg några frågor till lagets nya huvudtränare Stefan Forsman för att få med hans tankar inför matchen.


Hej Stefan. På lördag drar SSL säsongen igång efter en oväntad lång försäsong. Hur har våren och sommaren varit för er i laget med tanke på pandemin.

”Väldigt annorlunda säsong, men vi har kunnat träna på bra.”

Ni har fått in några nya spelare i laget och du är ny på tränarposten inför den här säsongen. Känns det som att ni kommit ihop som grupp redan nu?

”Ja, och det har varit en av våra målsättningar där veckan vi hade tillsammans i Åre var en höjdpunkt.”

Är det någon av de nya spelarna som sticker ut och som vi ska ha lite extra koll på framöver?

”Jag tycker att Oscar Domberg har varit väldigt bra och stuckit ut med sitt eget spel där han gör andra bra. Det har också varit roligt att se våra juniorer som varit uppe spelat med oss. Ett exempel är Emil Thorwid, som spelat i Sirius sedan han var tio år gammal. Han gör sin SSL debut i matchen mot Falun.”

Vad hoppas du är den största skillnaden mellan årets upplaga av Sirius i SSL herr jämfört med tidigare år?

”Detta är första året på en långsiktig resa. Vi vill beröra människor så vi jobbar mycket med att vara aktiva och springa mycket. Det ska vara fart i matcherna och det ska synas att vi gillar det vi gör.”

På lördag är det seriepremiär mot Falun på bortaplan. Vilka förväntningar har du på den matchen?

”Så klart häftigt att möta de regerande mästarna. Vi har allt att vinna!”Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×