”Vi blev lite fega”

Det började bra, men Edsbyn vände allt på en kvart – och Sirius var aldrig nära. ”Vi blev lite fega”, säger Tobias Andersson efter 8–4-förlusten.

Det började bra för Sirius i Edsbyn. Siriusmittfältaren Tobias Andersson skickade in både 0–1 och 0–2 på Sirius två första chanser i matchen.

Men – som så många förr den här säsongen tappade Sirius allt under ett fåtal minuter.

Från minut 23 till minut 38 gjorde Edsbyn fyra mål och 0–2 blev 4–2 innan den första halvleken var över.

Det small slag efter slag när Edsbyn lyfte sitt lag och satte press på Sirius.

När Magnus ”Kuben” Olsson snyggt serverade Daniel Liw på en frislagsvariant för 4–2 i den 38:e minuten var vändningen ett faktum.

– Första kvarten var vi riktigt bra, men vi blev lite fega och lät dem komma in i matchen. De fick ha bollen mer än oss och det är ju vi som ska ha bollen, det är då vi trivs som bäst. Vi blev lite låga, säger Tobias Andersson.

Det är inte ofta du gör två mål.

– Du är inte ensam om att säga det …

Trots två mål framåt kunde inte Tobias Andersson vara nöjd.

– Andra halvlek var tung. De hade jättemycket boll, bra passningsspel och vi fick verkligen slita för allt. Det var inte konstigt att de gick ifrån.

Sirius, som bland annat saknade en magsjuk Viktor Broberg, kunde inte hota Edsbyn trots drömstarten. Mattias Hammarström punkterade matchen mot sitt gamla lag med två klassavslut till 5–2 och 6–2 i början av den andra halvleken.

Resten spelades mer eller mindre bara av och i slutminuterna tröstmålade Tobias Engstrand till 8–4.

– Vi fick en drömstart på den här matchen och det gav oss lite energi, men vi möter ett bra lag med flera landslagsspelare och det är bara erkänna att Edsbyn var ett nummer större än oss, säger tränaren Mats Söderman.

– De naglade fast oss ordentligt och trycker ned oss rätt så mycket … Det var en tuff match.

Mats Söderman saknade trion Mattias Widén, Viktor Broberg och David Thorén, och lyfte fram de unga spelarna Nils Bergström, Johannes Camilton och Jonas Eklund efter matfchen.

– Vi har inte en så stor trupp och det är starkt av oss att orka hålla emot så att det inte rinner i väg mer än de kunde ha gjort, säger Mats Söderman.

– Vi jobbade ända in i slutet och det är sådant vi får ta med oss. Vi måste inse vilka vi är i förhållande till dem. Vi ska lära oss av varje match.

Sirius är fortsatt näst sist i elitserien efter en seger och nio förluster på tio omgångar. Vid samma tidpunkt i fjol stod Sirius på två segrar, två oavgjorda och sex förluster och sammanlagt sex poäng.

I nästa omgång väntar Tillberga på bortaplan. En match som Sirius på förhand ska kunna slåss om segern i.

– Det är en match som vi tycker att vi ska ha bra chans att vinna i. Tillberga är ett lag vi vill ha bakom oss i tabellen, säger Tobias Andersson.

Och en match att hämta lite självförtroende i?

– Det kan vi behöva. Vi är bra stundtals i matcherna och de perioderna måste vi se till att de blir längre, säger Tobias Andersson.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×