Verksamheten för damjunior tar ett stort steg framåt

Sirius Innebandy har som ledstjärna att fostra och utveckla elitspelare från de egna leden. Som ett led i detta tar verksamheten för damjuniorer ett stort kliv i den riktningen till säsongen 18/19.
Under säsongen 17/18 hade Sirius Innebandy två lag för damjuniorer som främst tävlade på juniornivå. Båda lagen nådde på varsitt håll fina framgångar.

Till säsongen 18/19 bildar de båda lagen ett gemensamt lag med föreningstillsatta tränare. Klara tränare till laget är David Valberg, Marika Jansson och Robin Persson. Laget kommer att spela i både D1 och Juniorallsvenskan och bestå primärt av spelare i årskullarna 2000-2002.

Caroline Johansson, styrelseledamot med ansvar för strukturen kring damverksamheten säger: ”Från föreningen har vi haft en tydlig målbild att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för unga och ambitiösa damjuniorer att utvecklas som innebandyspelare. Det var ett antal saker vi ville göra, bl.a. så var det viktigt att vi gick till föreningstillsatta tränare med god erfarenhet. Det var extra viktigt i år då vi slår ihop två lag som tidigare varit varandras rivaler. Dessutom har vi nu möjlighet att låta spelarna få spela juniorspel och konkurrera med Sverigeeliten i Juniorallsvenskan samtidigt som de ges möjlighet att spela seniorspel i D1. En stor eloge och ett stort tack till Sara Orebrand, nu sportchef dam, som med enormt engagemang spelat upp damlaget till D1 och nu lämnar över det till föreningens juniorlag som utvecklingsplats.”

Peter Tornberg, ordförande i Sirius Innebandy: ”Sirius Innebandy arbetar för att ge flickor och pojkar, damer och herrar, samma förutsättningar att utvecklas inom föreningen. Med den nya strukturen för damjuniorer så tar vi ett stort steg i den riktningen. Föreningens alla flickor har nu väldigt bra möjligheter att inom föreningen utvecklas och gå hela vägen till vårt SSL-lag.”

Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×