Välkommen IK Sirius IBK Dam

Sirius Innebandy välkomnar IK Sirius IBK Dam

Vi kan mycket glädjande meddela att vi säsongen 2015/16 kommer att ha ett damlag i seriespel.

Sara Orebrand (på bilden) säger -Vi är enormt glada över att vi får chansen att vara med och starta upp damverksamheten i Sirius igen!

Truppen kommer bestå av spelare där majoriteten har Div 1/SSL-rutin. Målsättningen kommer naturligtvis vara att spela upp laget högre upp i seriesystemet och skapa en bra utbildningsmiljö för flicklagen underifrån, steget upp till seniorspel ska bli så lärorikt och naturligt som möjligt. Lika viktigt som resultatet är så kommer framförallt glädjen att symbolisera laget.

Spelare som hittills är klara för IK Sirius IBK Dam är:

Matilda Orebrand: En väldigt teknisk spelare där framförallt hennes skott och ledaregenskaper är det som beskriver henne allra bäst. Kommer senast från Storvreta IBK och tidigare Gottsunda, FBC och RIG.

Sara Orebrand: En spelare som hela tiden spelar hårt och kliver inte undan i en närkamp. En spelare som sliter för laget. Kommer senast från Storvreta IBK och tidigare Gottsunda och Sten Sture.

Elin Forslund: Ett riktigt rivjärn som symboliserar kämparglöd och som sliter konstant för sitt lag. Haft ett års uppehåll men kommer från Gottsunda och tidigare Sten Sture.

 Anna Bernelind: En spelare där närkamper och styrka beskriver henne allra bäst tillsammans med hennes vinnarinstinkt. Kommer från ett års uppehåll efter Gottsunda och tidigare Alunda IBF.

Johanna Armstrand: Ett yrväder som har snabba fötter och en spelstil som är svår att stoppa. Haft uppehåll men representerat FBC Uppsala, Storvreta IBK och Alunda IBF.

Amanda Armstrand: Lika mkt yrväder som sin syster och en spelstil med mkt teknik och fart. Haft uppehåll men kommer från Alunda IBF.

Michaela Armstrand: Ytterligare yrväder som sina systrar. Också haft uppehåll och kommer från Alunda IBF.

Malin Widén: En lugn spelare som har spelförståelsen som ett vasst vapen. Kommer från Frötuna och tidigare Gottsunda och FBC.

Hanna Eliasson: Återigen där en väldigt lugn och stabil spelare som har spelförståelsen som hennes främsta vapen. Har även haft rekordet i div 1 i snabbast hattrick. Kommer från Frötuna och tidigare Gottsunda och FBC.

Cecilia Stolt: Kanske en av de lugnaste backarna i Uppland som har absolut bäst räckvidd vilket gör att motståndare har enormt svårt att få behålla bollen eller ta den av Cecilia. Kommer från Frötuna, tidigare Storvreta IBK, Sala Silverstaden och FBC.

Annelie Hult: En målvakt med SSL-rutin som kommer göra det svårt för motståndarna. Hon är enormt lugn. Kommer från Storvreta IBK, tidigare Sala Silverstaden och FBC.

Cecilia Wretling: Symboliserar rutin i massor. Har ett fruktat skott som hon gärna utnyttjar. Kommer från Frötuna, tidigare Alunda IBF och Rönnby.

Minna Ramsell: Teknik och spelförståelse tillsammans med hennes snabba fötter gör det jobbigt för motståndare. Kommer från Storvreta IBK, tidigare Sala Silverstaden och FBC.

Isabelle Nygren: Vår andra målvakt som också är en väldigt lugn och placeringssäker målvakt. Kommer från Stenhagen.

Emma Gustavsson: En lugn och stabil spelare med spelförståelse! Kommer från ett uppehåll men har spelat i FBC och Sten Sture.

Charlotte Karlsson: Ytterligare en väldigt lugn och spelskicklig back som gärna drar sin spelare och som motståndare sällan kan ta bollen av. Kommer från ett års uppehåll efter Gottsunda och har tidigare spelat i Strömsbro och Gävle.

Lina Carlsson: Spelförståelse och vilja! Har haft uppehåll men representerat Dannemora Österby

Ordförande Peter Tornberg kommenterar damlaget så här: -Vi i Sirius är mycket nöjda över att vi återigen har ett damlag i blåsvart. Vår flickverksamhet består idag av lag från F04 – F09. Det i kombination med ett damlag och vår etablerade pojk- och herrlagsverksamhet gör vår förening starkare än någonsin tidigare.

 

Välkommen IK Sirius IBK Dam!

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×