UDDAMÅLSFÖRLUST NÄR SIRIUS SÄKRADE SLUTSPEL

Posted at 08:58h in Nyheter by Sirius Redaktion

Efter en jämn och svängig match borta mot Edsbyn föll Sirius till slut med uddamålet. Slutspelsplatsen säkrades dock ändå, och på fredag är det dags för åttondelsfinal.

Sirius åkte till bandykyrkan i Edsbyn med ett tydligt mål i sikte: att inte förlora med 19 mål. Det hade nämligen riskerat den plats i slutspelet som var så gott som klar. Någon sådan genomklappning blev det så klart inte, och istället blev säsongens sista grundseriematch en målrik historia – åt båda håll.

Edsbyn flög ur startblocken och såg en stund faktiskt ut att jaga 19, med 3-0 på resultattavlan efter bara 11 minuter. Sirius skulle dock ta sig i kragen och komma tillbaka. Samuel Heeger var först ut att reducera för Blåsvart, innan Edsbyn utökade sin ledning. Sedan tog Teemu Määttä på sig att vända på steken.

4-2 kom från straffpunkten och tätt inpå halvtidsvisslan slog Määttä till på en hörna, och bollen satt stenhårt i nättaket. I halvtid var Sirius alltså bara ett mål bakom.

Dubbla hattricksskyttar

När den andra halvleken kom igång hade Sirius bytt målvakt, du Ludvig Jonasson ersatte Anton Andersson i kassen. Och framåt fortsatte Määttä spela huvudrollen. Lagkaptenen satte dit 4-4-kvitteringen bara fem minuter in, efter att ha fått god assistans av en motståndarförsvarare.

Edsbyn återtog dock snabbt ledningen, innan det var dags för en ny Siriusspelare att göra hattrick. David Thorén. 5-5 gjorde Thorén genom att utmana hela Edsbynförsvaret på egen hand och dunka upp bollen i nättaket, och 5-6 satte han dit genom ett skott från straffområdeslinjen. Efter 65 spelade minuter var Sirius alltså i ledningen.

Men hemmalaget kom tillbaka ytterligare en gång och gick även upp i ledning genom Oscar Wikblad, innan Thorén gav svar på tal med sitt kvitteringsmål till 7-7 efter 71 spelade minuter.

Med fem minuter kvar av ordinarie speltid kom sedan avgörandet, då Wikblad sköt in avgörande 8-7 till Edsbyn. För Sirius del var det en poängförlust med mersmak, och på fredag spelas den första slutspelsmatchen på 10 år på Studenternas då Broberg står för motståndet.