U16 | Sirius svenska mästare

Guld till Sirius – avgjorde mot Villa i 87:e minuten
Två straffräddningar och ett sent avgörande gav Sirius guldet. Med drygt 20 minuter kvar att spela tog Villa ledningen med 4–3 i U16-finalen mot Sirius i Behrn Arena. Då kvitterade Sirius direkt genom Samuel Thorsell och med bara tre minuter kvar av ordinarie matchtid kunde Arvid Tapper smälla in segermålet för Sirius.
– Det kändes såklart helt underbart, samtidigt var det 3 minuter + tillägg kvar så de gav oss massor av energi, säger tvåmålsskytten Arvid Tapper.
Segermålet var väldigt vackert.
– Det är ett bra lyft från Simon (Bonetto) som jag lyckas ta ned. Sedan tar jag mig förbi backen och rundar målvakten från sidan, säger han.
U16-tränaren Mattias Tapper efter segern.
– Det är självklart en riktigt skön känsla. Alla ledare och spelare har jobbat hårt under hela säsongen och jag tycker killarna har gjort en fantastisk säsong och är väl värda denna framgång, säger Mattias Tapper.
Vid ställningen 4-4 tog Sirius time out.
– Dels behövde några av våra spelare vila ett par minuter samtidigt som vi ville samla ihop oss och förmedla att nu går vi för seger, skapa den extra energi och det mod som krävs för att kunna hålla tätt och avgöra under ordinarie matchtid. Vi hade haft några lägen att göra 5-4 så det var inga större taktiska förändringar vid denna time out. Två minuter senare gör vi 5-4, säger han och fortsätter:
– När sedan Villa tar time out repeterade vi det som vi pratat om dom sista två veckorna, hur vi ska agera om vi blir utsatta för hård press i ett känsligt läge av matchen.
En lång säsong är nu till ända – och vågade man tro på sådana här framgångar inför säsongen.
– Vi har under våra åtta år med killarna aldrig haft några resultatmål utan försökt få killarna att förstå att det handlar om förberedelse och slutligen om hur vi agerar på planen som ger resultatet. Mini world cup i Bollnäs var första gången som både ledare och spelare verkligen försökte ta oss hela vägen. Vinsten i Bollnäs blev så klart ett kvitto på att vi är ett mycket bra bandylag med många duktiga spelare som skulle kunna vara med i slutstriden om P16-titeln, säger han.
Nu får de suga på denna karamell ett tag och sedan ta sikte på kommande säsong.
– Personligen åker jag med familjen till Arkhangelsk i Ryssland på onsdag för att titta på P17 VM. Laget avslutar säsongen med träning på tisdag. På lördag är det Sirius bandyavslutning och på SM-finalen säljer hela laget matchprogram. Därefter blir det några veckor ledigt innan vi startar upp som Sirius U17, avslutar han.
Sirius–Villa Lidköping 5–4 (2–1)
Målen: 0–1 (6) Melker Broberg (Olle Frisk), 1–1 (11) Linus Axelsson (Arvid Tapper), 2–1 (16) Arvid Tapper (Simon Bonetto), 3–1 (50) Zakaria Holmen, 3–2 (58) Melker Broberg (Isaac Jacobsen), 3–3 (60) Melker Broberg, 3–4 (68) Jacob Ögren (Melker Broberg), 4–4 (70, hörna) Samuel Thorsell (Gabriel
Lindberg), 5–4 (87) Arvid Tapper (Simon Bonetto)

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×