Två poäng en bra Siriusklapp

På hemmaplan har det inte gått enligt planerna, men på bortais, då är Sirius överraskande bra. På annandag jul åker laget till Vetlanda för ännu en svår bortamatch.

– Jag tror att det blir en tajt matchbild. När vi mötte dem hemma så var vi alldeles för passiva i första halvlek, då var vi faktiskt jättedåliga, säger Sirius anfallsspelare Viktor Broberg, som har varit hemma i Lidköping och firat julafton.

– Det var en bra julafton. Jag fick lite grejer till kontoret, säger Broberg när UNT frågar om han vill avslöja vad som fanns i paketen.

Bandy och annandag jul är nästan synonymt även om många andra idrotter har kopierat det framgångsrika konceptet. Men för många av spelarna i Sirius – kanske alla – så blir Vetlanda på bortaplan en ny julbekantskap.

– Jag har nog aldrig spelat annandagsbandy mot Vetlanda, men det känns bra att åka dit. Vi har bra form och jag tror att vi kan ta poäng om vi inte ändrar på någonting från de senaste matcherna, säger Viktor Broberg.

Sirius har för ovanlighetens skull tagit många poäng på bortaplan den här säsongen, men inte en enda på Studenternas.

– Jag känner inte alls igen det där, vi har alltid varit bra hemma. Nu slog vi Gripen på bra is, Tillberga på bra is och Hammarby på bra is och nu åker vi till Vetlanda för att spela på bra is, säger Broberg.

Siriustränaren Mats Söderman hoppas att alla spelare ska vara tillgängliga för spel trots att det är förkylningstider. Det skulle i så fall innebära att Patrik Eidenert och Daniel Bärneskär, som båda missade den senaste matchen, är tillbaka i matchtruppen.

För Mats Söderman är annandag jul lite speciellt.

– Jo, visst är det så … Det är en speciell bandydag. Nu kanske det känns lite mindre att åka till Vetlanda, men det är ändå bandyns dag på något sätt.

Söderman firade julafton hemma. Med 26 (!) gäster.

– Det var lite knytbetonat, så det var inte jag som lagade mat till alla, säger han med ett skratt.

Fick du några julklappar?

– Några små … Det är mest barnbarnen som får julklappar.

Den bästa julklappen Mats Söderman kan få är nog en tvåpoängare mot Vetlanda på lördagseftermiddagen.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×