TUNG FÖRLUST I ARENA VÄNERSBORG

Sirius gästade på onsdagskvällen ett taggat Vänersborg som denna gång var vassare än de blåsvarta. Sirius hämtade upp sig något i den andra halvleken men det räckte inte hela vägen utan hemmalaget vann till slut med 7-3.

Vänersborg anfaller direkt från start och får en straff efter bara några minuter. Andersson i målet lyckas dock mota bort bollen med handsken. Hemmalaget fortsätter att skapa lägen men även Sirius får ett par målchanser. Det är dock Vänersborg som gör det första målet, detta genom Niclas Nyqvist på hörna i den 14:e matchminuten.

Vänersborg tar sedan över mer och mer och Sirius får svårt att skapa farliga lägen. Hemmalaget hinner göra både 2-0, 3-0 och 4-0 innan det enda blåsvarta målet för halvleken kommer. Det är Ted Bergström som då dundrar in en hörna rakt i krysset.

Västgötarna fortsätter med sitt höga tempo den sista delen av halvleken och putsar till siffrorna till 6-1 innan domaren blåser av för paus, detta trots en riktigt fin räddning av Andersson i den 44:e minuten.

Andra halvlek startar med en Siriusreducering till 6-2 genom David Thorén. Vänersborg ökar på ledningen genom Judo Liukkonen i den 59:e matchminuten, därefter följer en målfattig period på en dryg halvtimme. Uppsalalaget hinner dock avsluta matchen med ett sista mål och matchen slutar 7-3.

Sirius halkar nu ner på en åttonde plats i tabellen. Härnäst väntar en hemmamatch mot serieledarna Villa Lidköping.