Tre Siriusspelare uttagna till P15-VM

Posted at 09:05h in Nyheter by Johnny Helmersson

I slutet av mars spelar det svenska P15-landslaget VM i Archangelsk och nu har förbundskaptenerna tagit ut den 16-mannatrupp som ska jaga guldet i Ryssland. Med i truppen finns tre Siriusspelare.

Efter att ha kallat 30 spelare till ett läger i Uppsala häromveckan har nu förbundskaptenerna Pär Gustafsson och Patrik Södergren kommit fram till vilka 16 spelare som ska få chansen att representera Sverige under VM i Archangelsk i slutet av mars. Ett arbete som inte har varit helt enkelt.
– Efter vårt 30-mannaläger i Uppsala stod det klart att vi skulle få en grannlaga uppgift att nu ta ut ett lag om 16 spelare, bland alla dessa talanger. Vi har jobbat efter en noggrann process, där vi haft med oss prestationer från elitlägren fram till nu. Vi har vägt spelare fram och tillbaka och hur vi tror att vi hittar rätt balans för en trupp som ska hävda sig mot starka ryssar och finnar. Vad finns för spetskvalitet och hur får vi ut mest av ett lag?, säger förbundskaptenerna i ett gemensamt uttalande.

– Som vi ser det blir det en väldigt jämn trupp som åker och spelar P15-VM i Archangelsk i slutet av mars. Nivån är hög, men vi känner att styrkan i vårt lag kommer vara just jämnheten. Vi ser verkligen fram emot den upplevelse som väntar oss och grabbarna.

Siriusspelarna Adam Näsström, Axel Tapper och Colin Dahlberg finns med i den svenska landslagstruppen. Äventyret i Ryssland har goda chanser att bli oerhört häftigt och ett minne för livet för samtliga inblandade.
– Vi tycker det är enormt roligt att få jobba med dessa unga killar, då dom är lyhörda, ödmjuka och brinner för sin bandy! Detta året var inget undantag och vi känner oss priviligierade att få vara med och lotsa dessa grabbar vidare i sina bandykarriärer. Som sagt, det kommer bli en härlig upplevelse för de killarna och säkert ett helt gäng föräldrar, som nu laddar mot VM i Archangelsk, avslutar förbundskaptenerna.

Här är hela den svenska truppen till P15-VM i Archangelsk:

Målvakter
Noa Birgersson Tranås BoIS
Rasmus Karlsson IFK Motala
Försvar/Halvor
Wille Larsson Ljusdals BK
Kalle Eriksson Ljusdals BK
Adam Näsström IK Sirius
Axel Tapper IK Sirius
Eric Jältborn Vetlanda BK
Emil Larsson Villa Lidköping BK
Mittfältare
Wilmo Andersson GT/76
Rasmus Gustafsson Ljusdals BK
Gustaf Doktare Katrineholm Bandy
Ludwig Westerling Vetlanda BK
Noa Gummesson Åby/Tjureda IF
Forwards
Oskar Alfredsson TB Västerås
Colin Dahlberg IK Sirius
Albin Bysell-Söderqvist Edsbyns IF

P15-VM spelas i Archangelsk, Ryssland, den 27-29 mars. 

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×