TRÄNARTRIO KLAR FÖR SIRIUS BANDY

Sirius kan nu meddela att en tränartrio är klar för a-laget: ”De står för bra saker och har olika spetskvalitéer som sammantaget gör att det ser väldigt intressant ut”, säger Sirius Bandys klubbchef Jimmy Helmersson.

Ny huvudtränare blir Oskar Robertson och han kommer tillsammans med Andreas Eskhult och Olle Gabrielsson leda a-laget framöver.
– Det känns väldigt inspirerande. Jag är glad över att vi har fått till en bra lösning här, säger Oskar Robertson.

Så sent som i mars stod Robertson i AIK:s bås under SM-finalen. Tidigare har han bland annat varit tränare i TB Västerås och under spelarkarriären var det främst Västerås SK och moderklubben Ljusdals BK som han representerade. Nu är det alltså Uppsala och Sirius som gäller för den 38-årige tränaren.
– Jag har fått en väldigt positiv bild av både laget och klubben, så det känns bara bra. Går man in mer på laget så är det något spännande på gång. Ett ungt och hungrigt lag som jag tror har goda förutsättningar att både ta nästa steg individuellt och som lag, säger Oskar Robertson.

Vid sin sida kommer Robertson bland annat ha Andreas Eskhult och Olle Gabrielsson. Eskhult går in i rollen som tränare och Gabrielsson i rollen som Player Manager.
– Tanken är att jag ska jobba med spelarna individuellt. Delvis saker på banan men även vid sidan av som kanske gör att man blir en bättre bandyspelare, att man som spelare får en bättre bild av sig själv och vad man behöver utveckla och hur man ska tänka på de sakerna, säger Olle Gabrielsson och fortsätter:

– Det är ju en väldigt ung grupp i stora delar och jag tror att genom att utveckla de sakerna och sitt eget tänk kan man bli en bättre bandyspelare och mer driven på planen och kanske också benägen att ta ett större ansvar. Det är saker som vi tycker är jätteviktiga, säger Olle Gabrielsson.

Andreas Eskhult tycker själv att hans främsta styrka sitter i detaljerna.
– Ja jag tycker själv att jag har en förmåga att se detaljer som man kan lägga till till spelaren för att kunna ta nästa kliv och kunna vara med delaktiga i spelet. Det kommer vara en del av min roll, tillsammans med Oskar och Olle, men även att kunna se lite linjer i det stora spelet totalt sätt också för laget, säger Andreas Eskhult.

Klubben har haft som mål att ha flera i ledarstaben med lite tydligare ansvarsområden. Det handlar mycket om att ta tillvara på varje persons spetskunskaper och inte lägga allt ansvar på en enskild person.
– Det känns väldigt bra att kunna presentera den här trion. Framför allt är det tre väldigt bra personer. De står för bra saker och har olika spetskvalitéer som sammantaget gör att det ser väldigt intressant ut. De är alla tre moderna och prestigelösa ledare som kommer ge allt för att ge laget och spelarna bästa tänkbara förutsättningarna att fortsätta utvecklas, säger Jimmy Helmersson, klubbchef i Sirius Bandy.

Utöver denna trio finns förhoppningar om att få in fler i ledarstaben.
– Vi har en förhoppning att vår uppskattade målvaktstränare Fredrik Lindqvist fortsätter och utöver det kan det även bli aktuellt med ytterligare en tränare. Grunden är dock satt och vi känner ingen stress, säger Jimmy Helmersson. 

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×