Före kvalet presenterades en rad spelare som valt att förlänga med Sirius Bandy. Först ut var Markus Kumpuoja, därefter följde Mattias Widén, Jakob Jenefeldt, Victor Lundberg, Siriusfostrade junioren David Thorén, förstaårssenioren Tobias Engstrand och slutligen kaptenen, Johan Jansson Hydling. Sportgruppen meddelade sedan att det inte skulle presenteras fler spelare för än säsongen var över då fokus skulle ligga på kvalet, som man sedan klarade med god säkerhetsmarginal. Under kvalet fortsatte sportgruppens arbete men inte med spelare i den befintliga truppen. Arbetet med spelarna i laget har nu återupptagits och nu är alltså ytterligare en spelare klar för fortsatt spel i Blåsvart – Tobias Andersson. I och med Tobias förlängning är det åtta spelare klara för nästa säsong. På kontoret arbetas det för fullt, bland annat just inom sportgruppen tillsammans med Olle Gabrielsson. Marknadsidan har under en lång tid arbetat koncentrerat, vilket har resulterat i att elitserielicensen för nästa säsong nu är säkrad.
Ta del av en påskintervju med Tobias Andersson, Falunkillen som landade i Uppsala efter tre säsonger i GAIS.
Du är fostrad i Falun och var sedan tre säsong i GAIS innan du kom hit. Berätta om din bandykarriär såhär långt?
–Jag trivdes bra i Falun. Jag visste inte mycket annat när jag bodde där men även såhär i efterhand kan jag se att kvaliteten där var hög. Ekonomin var dock lite strulig och A-laget åkte upp och ner mellan Elitserien och Allsvenskan. Som femtonåring kom jag med i P15 landslaget och fick spela ett antal landskamper vilket var roligt. Något år senare var jag med och spelade P17 VM i Ryssland där vi tyvärr förlorade finalen mot ryssarna. Säsongen därefter blev jag uttagen till P19 landslaget och var då ett år yngre än de flesta i laget. Jag fick möjligheten att spela ett till VM i Ryssland och den gången gick vi hela vägen och vann VM guld, en väldigt häftig känsla, berättar Tobias.
–Efter gymnasiet i Falun flyttade jag till Göteborg för spel med GAIS. Jag spelade där i tre säsonger och hade kontrakt för ytterligare en säsong, men inför den fjärde säsongen (2014/2015) blev det lite tokigt. Vi hade spelat oss kvar i elitserien men fick ett besked om att vi inte skulle få någon hall, vilket satte käppar i hjulet. Vi spelade våra matcher ute i Surte utanför Göteborg på grund av de dåliga väderförhållandena, publiksiffrorna var låga vilket i kombination med annat tärde på ekonomin. Det slutade med att A-laget lades ner, men föreningen behöll ungdomssektionen, berättar Andersson.
Hur har din tid i Sirius Bandy varit hittills?
–Jag och Adam Rudell kom hit sent på försäsongen från Göteborg. Det var lite struligt i början men jag bestämde mig efter ett tag för att köpa en lägenhet här i Uppsala. Efter att ha bytt jobb två gånger arbetar jag nu på på BST (brandskydd) där jag trivs riktigt bra. Jag jobbar tillsammans med Danne (Daniel Bärneskär) vilket är kul. Min fickvän gick gymnasiet i falun och fortsatte sedan studera på Högskolan där men flyttade sedan till Uppsala och trivs precis som jag väldigt bra här i staden, säger Tobias.
–Bandy är en del av livet, men eftersom man även behöver jobba är det mycket annat som är viktigt, det ska fungera bra med jobb, bostad, flickvännens situation och så vidare. Det är en helhet som ska bli bra, och den fungerar perfekt här måste jag säga. Tittar vi sedan på bandyn har vi väldigt fina träningsförhållanden med Relitahallen, Arctic och UP (Ultimate Performance) där det fungerar riktigt bra, fortsätter Tobias.
Hur skulle du summera den gångna säsongen?
–Lagmässigt var vi tippade sist vill jag minnas, och vi kom näst sist. Men jag tror vi tog lite fler poäng än vad folk trodde på förhand ändå. Vi spelade mycket bra matcher men många av lagen vi mötte hade mer tyngd än oss, men vi hade många uddamålsförluster mot bra lag. Vi kan slå alla lag serien. Det bevisade vi när vi besegrade Hammarby borta på Zinken, säger Tobias.
Berätta om kvalet?
–Jag tycker vi gjorde ett bra och stabilt kval. Vi mötte bra allsvenska lag och Tillberga som nästan har kapaciteten för att vara ett slutspelslag. Förutom en riktigt dålig match mot Tillberga borta var vi bra. Att möta Boltic och Ljusdal borta är inte lätt, det är svåra men ack så viktiga matcher som var väldigt sköna att vinna. Det visar på att vi är ett lag som hör hemma i elitserien, fortsätter Tobias.
Vad tyckte du om din prestation i kvalet?
–Jag tycker jag reste mig i kvalet. De sista matcherna i elitserien var betydelselösa, vi visste redan att vi skulle spela kval och jag hade därför svårt att prestera på topp. Jag gillar när det gäller någonting, när något står på spel. Det blev tyvärr att man mest väntade på kvalet. När kvalet väl drog igång var det kul, det var viktiga matcher igen och vi lyckades prestera så som vi ville. Jag gjorde fler poäng i kvalet än vad jag gjorde i hela grundserien, i mina ögon säger det dock mer om min svaga presstation under grundserien, säger Tobias ödmjukt.
Vad ser du framöver för dig och laget?
–Jag har inte känt Olle (Gabrielsson) tidigare men han känns väldigt bra och seriös. Jag behöver det för att utvecklas. Precis som många andra i laget satsar jag hårt på bandyn och det är bra att tanken nu är att vi ska ta nästa steg. Jag tror Olle är rätt person för det och kommer få ihop det hela bra. Jag är revanschsugen efter att ha spelat två säsonger där jag personligen inte tycker jag har presterat på den nivå jag kan. Vi har en bra känsla inför nästa säsong, trots att truppen inte är klar än, säger Andersson.
Har försäsongen börjat?
–Nej, inte än. Jag har vilat sedan kvalet och börjar träna igen nu den här veckan. Vi börjar sedan med två pass i veckan på rink om knappt två veckor. Utöver rinkpassen kommer vi då gå igång med tre individuella fyspass i veckan, säger Andersson.
Slutligen, en fråga som vi har ställt till alla som har skrivit på för Sirius Bandy under vintern/våren, är det något speciellt du vill säga till föreningens alla spelare, ledare och supportrar? 
–Jag vill tacka alla som är runt omkring laget, det är fantastiskt med stödet på läktaren. Det är viktigt för oss, det känns väldigt bra att ha stöd oavsett om vi spelar på Studan eller i Kalix, avslutar Tobias.
Sirius Bandy ser fram emot att se Tobias spela i den blåsvarta tröjan även nästa säsong och förhoppningsvis fler säsonger framöver.
/Redaktionen