Tio insläppta – bäst på isen

Bäst i Sirius just nu – match efter match. ”Har man mycket att göra sticker man ut”, säger målvakten Henrik Kjellsson.

Sirius hade inte en chans hemma mot Västerås SK. Förlust med 2–10, stundtals spel mot ett mål och obegriplig villervalla i hemmaförsvaret när mästarna satte fart.

Det var …

– … Oerhört tufft i dag, säger Sirius målvakt Henrik Kjellsson. Vi har för enkla bolltapp i första halvlek där vi straffas väldigt hårt och det är våra misstag som de göra mål på.

Det går också att säga att VSK är ett absolut topplag som få lag kan mäta sig med i elitserien i år.

– De trummar på efter det och är starka. Det är tunga att möta, säger Henrik Kjellsson.

Det avgjordes tidigt när VSK direkt från avslag pressade högt upp på Sirius försvarare. Redan i tredje matchminuten kom 0–1 när Simon Jansson rakade in i en retur efter bra räddning på hörna av Kjellsson. Simon Folkesson stack emellan tre (!) hemmaförsvarare och rakade in 0–2 efter instick från Janne Rintala.

Joel Wigren stormade fram och stötte in 1–2 två minuter senare, men VSK hann, trots en rejäl temposänkning, göra både 1–3 och 1–4 före halvtid.

I andra halvlek rasade det – rejält. VSK satte 1–5 och 1–6 inom loppet av 54 sekunder och 1–7 dröjde inte länge.

Sirius, utan skadade Mattias Widén (som under onsdagens förlängde sitt kontrakt med klubben), tappade till 1–10 innan Tobias Engstrand tröstmålade under slutminuten.

Bäst på planen i Sirius? Henrik Kjellsson.

– Har man mycket att göra sticker man ut. Det går inte att komma ifrån, säger målvakten med ett snett leende.

– Det är klart det är blandade känslor. Jag tycker att jag släpper några för billiga mål, som jag borde ha tagit för att jag ska vara riktigt nöjd. Men annars är det bara att kämpa på som vanligt, säger Henrik Kjellsson som värvades från just VSK inför säsongen.

– Jag ser det som en bra utvecklingschans för mig själv, att få komma in i elitbandyn på riktigt. Det är ju mitt första riktiga år som senior. Man kan inte vara hundra procent hela tiden man jag försöker kämpa på alla träningar och på alla matcher. Jag tycker ändå att jag har gjort en godkänd säsong så här långt sett till det stora hela, säger Henrik Kjellsson.

Det var nionde raka förlusten för Sirius och de har fortfarande inte tagit en enda poäng hemma på Studenternas. Kommer en vändning i jumbofinalen mot Gripen på fredag?

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×