Thorén tillbaka och Widén förlänger med Sirius inför derbyt mot VSK

Mattias Widén förlänger med Sirius Bandy. Inför kvällens bandyderby kan vi meddela att Mattias har skrivit på för ytterligare 1+1 år med klubben.

Efter fredagens förlust mot Broberg/Söderhamn väntar idag derby på Studenternas IP när Västerås gästar Uppsala och Blåsvartas hem, Studan. Ett möte som alltid är lite speciellt.

Det är ett par förändringar i Sirius trupp inför dagens match. Johan Jansson Hydling som fick en smäll i bortamatchen mot Vänersborg är tillbaka i laguppställningen och David Thorén gör comeback efter fingerskadan. Mattias Widen vilar dock från kvällens match på grund av ljumsken.

Sirius ställer idag upp med följande lag: 

Målvakt: Henrik Kjellsson

Försvarslinje (från höger): Joel Wigren, Johan Jansson Hydling, Victor Lundberg, Daniel Bärneskär, Jakob Jenefeldt

Mittfält: Jimmy Lindgren, Tobias Andersson, Patrik Eidenert

Anfall: Viktor Broberg och Markus Kumpuoja

Avbytare: Vid sidan av planen finner vi Jonas Eklund, Joonas Peuhkuri, David Thorén (junior) och Gustav Holmgren (reservmålvakt).

Vi har i vanlig ordning pratat med Mats Söderman inför kvällens match. Hur är känslan inför mötet med Västerås, de svenska mästarna i kväll?

–Vi är revanschsugna efter senaste matchen, vi var inte helt hundra mot Broberg/Söderhamn och vill nu ta tillbaka den bra känslan vi hade matcherna innan den. Vi gjorde bra insatser mot både Vänersborg och Bollnäs.

Vad gör ni annorlunda i kväll?

–Vi behöver vässa sista tredjedelen på planen. Vi möter ett jättebra lag och det gäller att vi värderar hur mycket vi vågar gå och hur mycket vi ska avvakta och hålla i boll för att inte få omställningar på oss.

Berätta om mötet senast mot Västerås?

–Vi gjorde en bra match mot dem senast, det stod 4-2 till 86:e minuten, sedan avslutade dem med att göra två snabba mål och skrev slutresultatet 6-2. Nu ska vi stå upp mot dem hemma. Det är derbymatch och vi är riktigt taggade.

Ni vill vara som bäst i slutet av elitserien?

–Ja, precis. Vi jobbar inte med måsten, det är inget måste att vinna varje match. Vi vill bygga självförtroende i laget och vi jobbar med vår prestation, inte med resultatet. Vi ska vara som bäst när elitserien slutar och vi ska aldrig vika ner oss. Vi ska vara bra hela matcher, i 90 minuters spel. Segrar kommer av bra prestationer.

Mattias Widen kom till Sirius från Edsbyn inför förra säsongen (2014/2015) och har sedan dess varit en stabil trygghet för Sirius på mittfältet. Han är inte spelaren som tar mest plats vid sidan av isen, men när skridskorna kommer på fötterna tar han för sig. Nu är han andre man ut, efter Markus Kumpuoja att skriva på kontrakt för två nya säsonger med Sirius Bandy (1+1) och känner att klubben är på väg åt rätt håll.

Redaktionen har pratat med Mattias om känslan i klubben, om hans roll i laget och om ljumskskadan.

–Det känns som att klubben är på väg åt rätt håll igen efter trasslet förra säsongen. Man är inte där än, men gör rätt saker och känslan är att man nu är på väg i rätt riktning och gör mycket bra. Man jobbar med en långsiktig plan, säger Mattias.

Vad är din roll i laget?

–Jag försöker bidra så mycket som möjligt och göra det jag är bra på. Jag vill spela stabilt och inte ta för stora risker, säger Widen.

Mats Söderman, huvudtränare för Sirius Bandy är glad att få behålla Mattias. 

–Det är en stabil elitseriespelare som man alltid vet vad man får av. Han är passningsskicklig och kan därför sätta igång spelet, han är också en mycket bra lagspelare som spelar med stor marginal, vilket är värdefullt att ha i laget. Han är en nyckelspelare för vår filosofi om hur bandy ska spelas, säger Mats.

Berätta om din skada?

–Jag har haft en överansträngning i ljumsken. Jag har sedan kunnat spela men kände att det sträckte till mot Broberg/Söderhamn senast, och vilar därför från dagens match, som en säkerhetsåtgärd, fortsätter Mattias.

Hur tacklar du skadan?

–Jag försöker hålla humöret uppe och vara med så gott jag kan med det är skittråkigt att inte kunna spela. Jag har inte varit så mycket skadad tidigare. Det här är första säsongen som det är såhär för mig, det är ovant. Målet är att kunna spela avslutningen av säsongen. I bästa världar spelar jag redan på fredag igen, säger Widen hoppfullt.

Slutligen, har du några ord till spelare och supportrar? 

–Fortsätt stötta oss, ni är fantastiska. Oavsett hur det går resultatmässigt står ni på vår sida, det betyder väldigt mycket för oss. Jag hoppas innerligt att de fortsätter. Vi får hoppas att vi kan fortsätta styra skutan åt rätt håll och få med oss lite fina resultat framöver, avslutar Mattias.

Sirius Bandy ser fram emot att fortsatt se Mattias Widen i den blåsvarta tröjan.

Matchen i dag, onsdag 20/1 mot Västerås på Studenternas IP är omgång 22 i bandyns Elitserie. Om ni inte har möjlighet att vara på plats och se matchen live i kväll kan ni i vanlig ordning följa matchen på UNT:s direktrapportering alternativt klicka in på Elitrapport och följa den där.

Nästa match för Sirius efter denna spelas även den på hemmaplan, redan nu på fredag 22/1 kl 19.00 då Gripen gästar Studenternas IP. Välkomna dit även då.

/Redaktionen

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×