Gustafsson flyttas upp i SSL-truppen

Gustavsson flyttas upp i SSL-truppen

Christoffer Gustavsson, född -97, flyttas upp från Junior Elit till SSL. Efter en fin föregående säsong där han varit en av de ledande spelarna i Upplands distriktslag och även fick testa på spel i div.1 med vår samarbetsförening Gottsunda, så är det Svenska Superligan som gäller framöver.

Christoffer, hur känns det att precis ha kritat på ett kontrakt med A-laget?

– Det känns riktigt stort! Att äntligen få ta det stora klivet. Det här har jag slitit för ett bra tag nu.

Hur har dina tankar gått? Har det funnits några andra intresserade?

– Jag var lite osäker om de var Sirius juniorer/Gottsunda div 1 som jag ville spela i, så mina tankar har gått mot min moderklubb Rasbo som spelar division 1. Dom hade en öppen dörr för mig och jag var välkommen. Sen kom erbjudandet om detta, vilket varit mitt mål, så var det bara att tacka ja! Utan tvekan.

För de som inte sett dig spela, vad kan vi förvänta oss av dig?

– Jag är en sån som vägrar förlora. Så förväntningar man kan ha är att jag aldrig ger upp. Inte ens en närkamp kommer gå förlorad utan en riktig fight. Man kan även förvänta sig lite tricks från Stickan

Du har ju tagit steget hela vägen från ungdomslag via juniorlag och samarbetsförening upp till SSL. Vad tror du krävs för att lyckas? Kan du ge några tips till andra ungdomar?

– Sluta aldrig sträva efter något. Var aldrig nöjd med vart du är, utan se till att alltid ha ett mål högre än vart du är. Ge allt i alla situationer!

A-lagets huvudtränare David Ahlmark om Christoffer:

– Christoffer är en häftig spelare. En stor talang med en härlig bestämdhet i sitt spel som jag gillar. Med en ordentlig försäsong och kontinuitet i sin träning så kommer han gå långt. Vi tror stenhårt på ”Stoffe”.

Sportchef Niklas Stuxgren om varför man satsar på Christoffer:

– Det är kul att vi får möjlighet att lyfta upp en av våra egna juniorer i A-laget. ”Stoffe” är en otroligt spännande spelare med egenskaper vi tror han kommer kunna ha nytta av hos oss. Attityd, irrationell och rapp i steget är hans signum. Christoffers fokus är nu på att göra en riktigt bra försäsong så han kommer väl förberedd till hösten för att jaga en plats i 2:a och 3:e uppställningen. Jag är övertygad om att han kommer vara med och slåss om startplatserna.

Mats Jönsson

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×