Teemu Määttä förlänger med Sirius

 

Posted at 10:48h in Nyheter by Johnny Helmersson

Mittfältaren Teemu Määttä blir kvar i Sirius. Teemu, som haft ett utgående kontrakt, har tecknat ett nytt avtal som sträcker sig över säsongen 2021/22. – Det känns riktigt bra att det är klart redan nu, säger han. 

Teemu kom till Sirius inför säsongen 2016/17 och har under sina fyra år i Uppsala vuxit ut och blivit en nyckelspelare i laget. Nu förlänger han sitt kontrakt och kommer att representera Sirius under de kommande två säsongerna.
– Jag skriver på redan nu för att visa min uppskattning till klubben. De trodde på mig för fyra år sedan. Nu är det jag som tror på Sirius och vad klubben vill åstadkomma, säger Teemu Määttä.

Han och hans familj, fästmön Mari och deras tvååriga dotter Sofia, trivs väldigt bra i Uppsala.
– Det här är vårt andra hem. Jag uppskattar verkligen hur Sirius har tagit hand om min familj. Vi båda har bra jobb här och Sofia har börjat på en ny förskola. Det har fungerat riktigt bra alla år vi varit i Uppsala, säger han.

Det var ett helt annat Sirius han kom till 2016.
– Jag tycker vi har tagit steg varje år och blivit mer professionella samtidigt som föreningen har vuxit, säger han.

Den finske landslagsmannen har de senaste två säsongerna vunnit den interna poängligan. Den här säsongen har han producerat 18 poäng (9+9) på 18 omgångar.
– Det är en sak att han är en väldigt viktig spelare för oss. Han är en klassisk tvåvägsspelare, jätteduktig i defensiven och farlig offensivt. Men sedan är det också hur Teemu är som person. Han är otroligt professionell och noggrann i allt det han gör, ett riktigt föredöme när det gäller träning. Precis så som vi vill att man ska vara som spelare i Sirius, säger Sirius klubbchef Jimmy Helmersson.

Teemu är den första att skriva på och nu väntar fler samtal med resten av truppen.
– Jag har träffat nio spelare nu och målet är att träffa resterande del av den nuvarande truppen innan januari är över. Sen är det såklart olika tidsåtgångar för olika spelare men målet är att iaf ha träffat alla innan januari är över, säger Jimmy. 

_________________________________________________________________________

Johnny Helmersson

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×