TED HARALDSSON INFÖR KVÄLLENS AROSDERBY

Sirius beger sig i dag till Västmanland för att möta Västerås SK i ABB Arena. Tisdagsaftonen bjuder med andra ord på ett spännande Arosderby. Matchen startar kl. 18:00. 

Foto: Peter Bohlin / PEBO-Foto

I dag beger sig Siriustruppen till Västerås för match mot mesta mästarna i Elitseriens 17:e omgång. Sirius lagkapten Ted Haraldsson är taggad inför kvällens svåra uppgift.
– Det är alltid roliga matcher mot Västerås så det ska bli kul att mäta oss mot ett bra motstånd, säger han.

Laget spelade match så sent som i förrgår och efter kvällens match väntar Bollnäs hemma redan på torsdag. Matcherna duggar tätt nu och det gäller att samla kraft och energi mellan matcherna.
– Det är som du säger väldigt tätt vilket både kan vara skönt och lite jobbigt. När man krossar Bajen på annandagen så vill man gärna njuta några dagar extra men om man förlorar så är det skönt att det snart är match igen. Även om det inte är helt lätt så ska vi givetvis kraftsamla till kvällens drabbning, ett Arosderby är aldrig några problem att hitta energi till, säger han.

Västerås kommer stärkta från segern senast mot Villa medan Sirius kommer från en övertygande seger mot Hammarby på annandagen. Sirius har nu sju matcher utan förlust varav fem av dessa är segrar och laget är redan nu två poäng ifrån att tangera fjolsäsongens poängskörd, och då har vi bara spelat halva serien. Siriuskaptenen fick frågan om han tyckte det var kul att vara blåsvart just nu.
– Det är alltid kul att vara blåsvart men just nu är det såklart ännu roligare! Vi är inne i en bra period och tror stenhårt på det vi gör. Även om vi skulle åka på någon förlust här framöver så kommer vi jobba på med vårt, vi har fortfarande våra bästa matcher framför oss, säger han.

Det var drygt 1800 åskådare på plats senast på Studenternas och över 4100 personer på läktaren under annandagen, varav många tillresta Siriussupportrar. Stödet från läktaren betyder väldigt mycket enligt Ted Haraldsson som även hoppas få se stor uppslutning till torsdagens mellandagsbandy på Studenternas.
– Jag sa till min sambo efter Edsbymatchen att det var den bästa upplevelsen jag haft i Siriuströjan, att vi var bättre än ett topplag som Edsbyn och att det var mycket publik och bra stämning. Men frågan är om jag inte på annandagen fick toppa det, Siriussupportrarna skapar en fantastisk stämning och ger oss extra energi på isen. Det vore kul om alla som tänkt gå på torsdag tar med en vän som inte brukar gå på bandy så att vi återigen kan skapa en magisk kväll hemma på Studenternas, säger han.

Kvällens bortamatch mot Västerås SK startar klockan 18:00. Matchen TV-sänds av Sportbladet Play

Matchinformation 
Västerås SK – IK Sirius
Tis 28 dec kl. 18:00
AAB Arena

>>Se matchen på Sportbladet Play

>>Köp biljett till IK Sirius – Bollnäs GIF 

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×