Tappade i uppsaladerbyt

Efter en stark första halvlek från Sirius sida tog UNIK i den andra halvleken över allt mer. På fem minuter hämtade laget in ett 5-2 underläge och fick med sig ett oavgjort resultat.

Viktor Broberg var på spelhumör i matchinledningen. Innan kvarten var spelad av matchen hade Broberg hunnit göra två mål och gett Sirius en 2-0 ledning. Sirius var det spelförande laget i den första halvleken, men UNIK visade på effektivitet och styrka på hörnorna. Erik Sundin, tidigare Siriusspelare, både reducerade och kvitterade på hörna.

Innan halvleksvilan fick Sirius utdelning två gånger om. 3-2 genom Jakob Jenefeldt som matchen igenom fick mycket boll på sin högerkant och drev upp laget gång på gång. 4-2 målet gjordes av Markus Kumpuoja.

I den andra halvleken skedde en temposänkning i matchen. Det var Sirius som hade mycket boll, men på egen planhalva främst, och UNIK som stod för snabba kontringar. I den 65 minuten slarvade UNIK-försvaret och Markus Kumpuoja snodde åt sig bollen, hittade Mattias Widén som i tom målbur lyfte in 5-2. Sirius ingav känslan att ha matchen under kontroll och kunde punkterat den om Viktor Brobergs raket bara varit ett par centimeter lägre. Istället räddade ribban UNIK den gången, som minuten senare fick en hörna. Libron Staffan Tranblom gjorde då UNIKs tredje hörnmål för matchen och reducerade till 5-3.  Fyra minuter senare dribblade sig Erik Sundin, matchen kanske bästa spelare, igenom Siriusförsvaret och tilldelades straff efter ett solklart slag på klubben från Viktor Lundberg. Karl Widgren sparade inte på krafterna när han sköt in 5-4. Sirius hann sedan knappt ta sig upp till mittcirkeln för avslag innan bollen igen låg bakom Gustav Holmgren i Siriusmålet. Niklas Andersson målskytt denna gång efter ett bra spel på högerkanten.  Några fler chansen blev det inte i matchen. UNIK visade att laget är att räkna med i Allsvenskan och Sirius har ett par matcher till för att ladda upp inför Elitseriepremiären den 23 oktober mot Villa Lidköping.

Nästa träningsmatch: Sirius – Ljusdal, söndagen 11 oktober kl. 13:15.