TAPPAD LEDNING – OCH LIUKKONEN SKADAD

Sirius tappade en 2-0-ledning och blev för andra träningsmatchen i rad besegrad av ett ryskt motstånd.

I torsdags tog Sirius emot ryska silvermedaljörerna Dynamo Moskva – idag väntade nytt ryskt motstånd i form av Baikal Energy.

Sirius hade efter halvtimmen spelad en 2-0-ledning, det efter att Victor Lundberg och Markus Kumpuoja överlistat Grigory Lapin i gästernas mål. Innan halvtid reducerade gästerna till 2-1 efter att ha tilldelats en straff i den 44:e matchminuten.

I den andra halvleken tog Baikal Energy över mer och mer och vände så småningom på matchen. 2-1 blev 2-4 på 20 minuter, ett resultat som höll sig till den tredje tilläggsminuten. Då utökade gästerna deras ledning genom Ruslan Tremaskin. I matchen sista sekund reducerade Sirius genom Nils Bergström och resultatet fastslogs till 3-5.

Det blev alltså ännu en hedersam förlust för Sirius mot ett mycket bra motstånd.

Under första halvleken fick dessvärre Toumas Liukkonen lämna planen pga. skada. I en närkamp fick han en spelares skena på foten och jacket som uppstod var tvunget att sys.