Svenskt silver i P17-VM i Lidköping

Posted at 10:03h in Nyheter by Johnny Helmersson

Tre av våra duktiga Siriusspelare deltog i VM i Lidköping 14-15/3. Zakaria Holmén (Finland), Arvid Tapper (Sverige) och Simon Bonetto (Team Europa).

Sverige inledde Hemma-VM i Lidköping bra men under den tredje och avslutande dagen fick laget inte till det. Ryssland stod för motståndet i finalen och när Vladislav Fedorenko dunkade dit en hörna till 0-1 redan i den andra matchminuten så satte det tonen för matchen.

Det svenska passningsspelet hackade och det ryska laget åkte oerhörda mängder skridskor, var hetare i sina omställningar och pressade Sverige till misstag i parti och minut. Trots det kunde Rasmus Skarps kvittera matchen på hörna i den 19:e minuten och efter ett nytt ryskt ledningsmål fick samme Skarps chansen att kvittera från straffpunkten. Skottet tog dock i undersidan av ribban och därefter var matchen Rysslands helt och fullt.

– Vi räcker inte alls till. Vi har för mycket felbeslut och felpassningar. Nu är det kort inpå match, men det som snurrar i huvudet är att vi är alldeles för dåliga idag. Så är det, säger förbundskapten Göran Boström.

Finalen slutade tillslut 2-7 och Ryssland fick fira ännu ett VM-guld på P17-nivå.

– Så som Ryssland jobbar är ju så man vill att lag ska jobba. Det är kul att se dem, men inte roligt att möta dem. Man måste ge dem en stor eloge för de ger verkligen hundra procent i allting hela tiden. Det spelar ingen roll om det står en långtradare i vägen så flyttar de på den också, känns det som, säger Boström.

Sirius Arvid Tapper vann hela skytteligan med sina 11 mål.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×