Svenska Cupen P20 spelas i helgen i Vänersborg

I helgen spelas Svenska Cupen för P20. Nytt för i år är att upplägget ser ut som för seniorerna. Det är alltså enbart en spelort och allt avgörs under en och samma helg. Ett av lagen som kommer vara med i årets upplaga av Svenska Cupen P20 i Vänersborg är Sirius P20, de regerande mästarna sedan i fjol.

Redaktionen har pratat med Andreas Heeger, tränare i Sirius P20. Andreas som har varit tränare i Sirius Bandy sedan många år tillbaka har en fin förmåga att sällan få saker och ting att låta stort och märkvärdigt, den här intervjun är inget undantag. Vi börjar med att fråga om han har tid för att berätta lite om helgens äventyr.

–Självklart, svarar han artigt. Jag skall dock precis iväg till Relitahallen och packa in oss i minibussarna vi har hyrt för helgen, som skall ta oss ner till Vänersborg. Vi lämnar Uppsala kl. 12 för att spela den första matchen redan kl. 20.30 i kväll, mot Edsbyn. Därefter rullar vi till Trollhättan för en natts sömn innan ytterligare två matcher väntar på lördagen, då mot Vetlanda och Västerås.

Ni är regerande mästare sedan fjolårets upplaga av Svenska Cupen P20, hur är känslan inför helgen?–Det är nytt år, till stor del nytt lag och det är nya förutsättningar. Vi kan gå hela vägen, men det är inte det primära för oss. Givetvis åker vi dit för att vinna varje match, men vi har tonat ner det resultatmässiga en aning, det är i slutet av februari vi vill vara som bäst. Vårt fokus ligger på att ha väldigt roligt och jobba hårt för varandra, som ett lag. Vi har sänkt förväntningarna lite grann och tar en match i taget. Det som gäller just nu är alltså de rödklädda från Hälsingland.

Berätta om laget ni ställer upp med?–Vi har lite manfall, skador och sjukdomar gör att vi saknar viss tyngd i laget men vi gör det bästa utifrån situationen och tror stenhårt på truppen. Vi åker med två målvakter och 13 utespelare (plus fem ledare). Vi vet att vi kan rubba alla lag som är där om vi tar jobbet för varandra. Tar vi våra roller och jobbar oerhört hårt kan vi gå långt. Det finns gott om kunskap i den här gruppen. Men det är som sagt inte nu vi skall vara bäst, vi skall ha vår pik i slutet av februari. Det här är en rolig tävling inför det som komma skall under säsongen, en värdemätare kan man säga. Det är inspirerande att matcha mot de bästa P20 lagen i landet, det är en hög nivå. Kan vi hitta till känslan vi hade mot Västanfors (vinst med 8-3) i en cupmatch nyligen kan det gå riktigt bra. Vi får även en uppfattning om vad vi behöver arbeta med under säsongen. Vi skall göra vårt yttersta för att prestera bra och ha fokus på hur vi gör det. Gör vi det kommer resultaten. Det är alltid roligt att tävla, avslutar Heeger.

Vi har även pratat med Oscar Rönnqvist, en av spelmotorerna i laget. Hur har ni förberett er inför helgens drabbning?–Vi har haft mycket spelare uppe i träning med A-laget under hela försäsongen, men inte denna vecka, vi har haft fullt manskap på träningarna och det har betytt mycket för gruppen. Vi har slipat på fasta situationer, så som hörnvarianter. Vi har höjt kvaliteten ett snäpp och fått ihop gruppen på ett bra sätt inför helgen. Vi ser till att ha roligt i allt vi gör, vilket märks på stämningen i laget.

Berätta om försäsongen?–Försäsongen har känts bra. Vi vill behålla guldet från föregående upplaga av Svenska Cupen P20. Det har känts bra mot de P20 lag vi har mött under försäsongens träningsmatcher. Vi skall bygga spelet på defensiven, målen framåt skall vi nog lyckas göra. Vi har två viktiga spelare borta, men det gör att andra spelare får chansen, vilket är kul för hela gruppen.

Helgens spelsschema för de blåsvarta juniorerna:

Fredag kl. 20.30 mot EdsbynLördag kl. 13.30 mot Vetlanda

Lördag kl. 19.30 mot Västerås

Söndag ev final- eller placeringsmatch

Följ Svenska Cupen P20 på elitrapport.

Vi önskar grabbarna lycka till. Håll utkik på hemsidan och på sociala medier för att följa laget under helgen i Vänersborg.

/Redaktionen

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×