SUPERTALANGEN KLAR FÖR A-LAGET

Den 15-årige mittfältaren Arvid Tapper, som denna säsong gjort 66 mål och 38 assist på 26 matcher, signar med moderklubben Sirius.
Han dominerar just nu i både U18- och U16-serien. Nu skriver storlöftet Arvid Tapper på ett A-lagskontrakt med Sirius.
– Det känns såklart fantastiskt, det har varit en dröm att få vara med i a-laget sen åren på bandykul, säger Arvid Tapper.
Han väljer Sirius framför andra alternativ.
– Jag känner att det här är den bästa miljön för mig att utvecklas i samtidigt som folk i och runt klubben varit så himla schyssta och att jag fått chansen. Det blir även en mycket bra helhetslösning med Olle (Gabrielsson) och Teemu (Määttä) på bandygymnaiset och med Esa (Määttä) i A-Laget, säger han.
Den här säsongen har han totalt gjort 66 mål och 38 assist på 26 spelade matcher, det får man säga är väldigt imponerande av en 15-årig spelare.
– Jag har fått chansen att spela i tre fantastiska lag, det tror jag är den största anledningen till att det gått så bra som det har gjort, säger han.
De senaste månaderna har han tränat med A-laget.
– Jag tycker att det har gått ganska bra, alla är jätteschyssta och har tagit hand om mig på ett mycket bra sätt.
Sirius huvudtränare Esa Määttä ser fram emot att få jobba med Arvid.
– Arvid är en lovande spelare. Han har tränat med oss ca. tio gånger under de senaste två månaderna och han har klarat det bra. Han har verkligen visat sin kapacitet och vilja att bli en riktigt bra bandyspelare, säger Esa Määttä och fortsätter:
– Jag har tänkt på vad som skulle vara bäst för Arvid och hans utveckling och kommit fram till att han borde träna regelbundet med oss. Jag tror att A-laget är bästa miljön för honom. Det kommer bli väldigt intressant och spännande att jobba med honom. Kul att man får vara med och försöka utveckla en ung och lovande spelare, avslutar han.
Sirius har idag åtta egna produkter i A-laget – Arvid blir den nionde.
– Det känns jättekul att vi nu kontrakterat ännu en spelare från våra egna led. Arvid är inte bara en duktig bandyspelare utan även mentalt mogen för sin ålder. Eftersom att Arvid bestämt sig för att bli så bra det bara går ska vi hjälpa honom på vägen. Vi har ett starkt team som står bakom våra yngre spelares utveckling. Alla våra ungdomsledare, Esa och Teemu Määttä samt Olle Gabrielsson, säger Sirius klubbchef Jimmy Helmersson.
Poängstatistik 2018/19
U20 | Juniorelitserien
8 matcher | 1 mål | 4 assist
U18 | Pojkelitserien
9 matcher | 21 mål | 12 assist
U16 | Kakservice mellan
9 matcher | 44 mål | 22 assist

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×