Summeringen: ”vi gör det bra”

VM för klubblag är slut för det här året – en turnering som Sirius deltog i för första gången på sex år: ”Det är bra att möta de bästa lagen, där får man se vad som krävs och där ser vi vad vi behöver utveckla ännu mer”, säger Siriustränaren Olle Gabrielsson.

Sirius inledde World Cup genom att besegra IFK Vänersborg med 3-2 i den första gruppspelsmatchen. Därefter väntade match mot ryska mästarna SKA-Neftyanik och slutligen mot Svenska cupmästarna Sandvikens AIK. De två senare lagen gjorde så småningom upp i semifinal.

– Jag tycker att vi gör det bra, vi slår Vänersborg i öppningsmatchen som var lite spänd till en början. Sen är vi med mot Neftyanik ganska länge i matchen och vi har lite lägen till att göra det ännu mer spännande, säger Olle Gabrielsson.

– I sista matchen mot SAIK får vi jobba hårt i deffen då jag tycker att de är väldigt strukturerade och noggranna. Vi är lite trötta då och skapar inte tillräckligt mycket framåt, fortsätter han.

Det finns väldigt mycket positivt att ta med sig från World Cup enligt Siriustränaren.

– Jag tycker att vi kan ta med oss olika saker ifrån olika matcher. Vi har ett spel som vi tror på som innefattar olika delar, dessa delarna kan vi bryta ner i mindre komponenter som vi kan vrida och vända lite på, både offensivt och defensivt, säger Olle Gabrielsson.

Det var sex år sedan Sirius senast deltog i World Cup, turneringen som numera spelas Sandviken och som Sirius vann 1992.

– Det betyder jättemycket att ha deltagit i World Cup. Först och främst är det tävlingsmatcher och det är alltid bra inför säsongen, det blir ett annat tempo och en annan puls. Sen att vi fått möta riktigt bra lag är också nyttigt, det är en annan dignitet på främst SAIK och Neftyanik än lagen vi mött i träningsmatcherna, säger Olle Gabrielsson.

Vi har en del unga i laget som tidigare inte spelat World Cup och det är en erfarenhet i sig. Att möta SAIK i en direkt avgörande match för vilka som ska gå vidare till kvartsfinal kan vi ta med oss saker ifrån, fortsätter han.

Johnny Helmersson

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×