STORSEGER MOT IFK VÄNERSBORG

Sirius lyckades under kvällen vinna mot tabellsjuan IFK Vänersborg hemma på Studan – och det med hela 7-2.
Sirius visade att den fina formen verkligen håller i sig när Vänersborg kom på besök till Studenternas. Efter att ha gått till halvtidsvila med en fin uddamålsledning spelade ”Blåsvart” ut rejält efter paus och 45 minuter och flera vackra anfall senare stod det 7-2 på resultattavlan.
Tidiga mål är något som flera Siriusmatcher i rad bjudit på och den här matchen skulle inte bli annorlunda. När klockan precis passerat sex minuter letade sig en vänsterhörna fram till Victor Lundberg som fick bollen på skridskon. Den misslyckade hörnan blev dock till en perfekt ”variant” som gjorde att Markus Kumpuoja fick mycket gott om tid till att sikta in sig och sätta bollen högt upp bakom Kyllönen i Vänersborgsmålet.
Målmässigt fick Sirius alltså en fin start på matchen, men Vänersborg var också farliga och skapade flera målchanser innan kvitteringen till slut kom. Det allra bästa läget var från straffpunkten i den 14:e minuten men Anton Andersson gjorde en minst sagt imponerande räddning på Joakim Hedqvists skott när han kastade sig och stoppade bollen vid sin vänstra stolpe. Kvitteringen skulle dock komma minuten senare när Sirius gav motståndarna lite för mycket tid med bollen framför mål och Emil Viklund pangade in 1-1.
Efter Vänersborgs mål var matchbilden fortsatt jämn; båda lagen höll tätt bakåt och tillät inte mer än ett par resultatlösa hörnor. Det var dock Sirius som skulle ta ledningen igen. En dryg halvtimme in i matchen trampade Nils Bergström förbi på högerkanten och hittade in med bollen snett-inåt-bakåt till Kalle Mårtensson som lirkade in bollen till målet som betydde 2-1.
Det skulle sedan inte dröja länge innan 3-1 kom och målet skiljde sig inte mycket från det förra. Nu var det Samuel Heeger som kom runt på andra kanten och spelade in till Kalle Mårtensson som den här gången fick ett helt öppet mål att sätta bollen i. Sirius fick dock ”bara” gå till halvtidsvila med en 3-2-ledning eftersom Vänersborg gjorde mål på en snabb kontring där bollen styrdes in i mål från nära håll.
Andra halvlek höll på att börja mycket illa för Sirius del efter en miss i försvarsspelet. Bara 20 sekunder efter att domaren blåst igång kom en motståndare helt ren framför mål efter en missbedömning i Siriusförsvaret men turligt nog för ”Blåsvart” placerades bollen en bra bit utanför mål.
Istället var det faktiskt bara Sirius som skulle göra mål i den här halvleken och han som fortsatte göra det var han som gjort mål åtta matcher i följd och nu fullbordade sitt hattrick. Kalle Mårtenssons tredje mål i matchen var också hans snyggaste. Återigen mycket fint framspelad av ”Nisse” Bergström tog han sig förbi sin försvarare in framför mål och väl där lurade han ner målvakten på isen och lade in 4-2.
Matchens snyggaste mål var nog 5-2-målet i den 70:e minuten. Efter fint kombinationsspel mellan Ortman-Kumpuoja-Rönnqvist hittade den sistnämnde fram till den förstnämnde igen och denne lättade mycket läckert bollen förbi en försvarare och sedan, när han såg ut att ha tappat balansen, sköt han bollen i mål med bara en hand på klubban.
Nu satsade Vänersborg mycket av sina resurser framåt för att få till en reducering, vilket såklart öppnade upp ytor framåt för Sirius. 6-2 kom efter 80 minuter när Kalle Mårtensson serverade Simon Karlsson framför mål och Sirius hade dessförinnan kostat på sig att missa en straff, vilket man även gjorde efter Simon Karlssons mål. Men vad gjorde väl det ikväll? 7-2 kom istället på en kontring på
övertid när Nils Bergström gjorde sin tredje assist för kvällen och Jimi Heinonen skrev in sig i målprotokollet med ett behärskat avslut fri framför mål.
Sirius tog alltså med sig två mycket viktiga poäng i det som både är en kamp om slutspel och det som fortfarande är en kamp för att undvika kvalspel. Laget stod för en mycket stark insats över hela banan och en som förtjänar ett extra omnämnande är den fantom som nästan tog allt och lite till i målet. Förutom en straffräddning stod Anton Andersson för den ena fenomenala räddningen efter den andra framför allt under andra halvlek och fick många av de 812 personerna på läktaren att till slut bara skaka på huvudet och undra vad som hände. Vänersborg var absolut inte ofarliga i den halvlek som Sirius vann med 4-0 men tack vare ett starkt försvar och en storspelande målvakt kunde siffrorna skrivas till 7-2.
Härnäst väntar bortamatch mot Villa-Lidköping på fredag men bara två dagar senare är det dags att ta emot Vetlanda på ”Studan”. Vi ses väl då?