Statistik: Sirius obesegrat då man tagit ledningen i matchen

Statistik ljuger aldrig. Sirius egen kalenderbitare Anders Andersson har gått i närkamp med årets fotbollssäsong och när bara en match återstår konstaterar han

• Sirius får inte stryk om man väl tar ledningen i matchen
  • Sirius har bara legat under i fyra matcher på hela säsongen och bara två av dem slutade i förlust.

Så här skriver han:

Roade mig med att räkna på hur många gånger Sirius har legat under i en match denna säsong.

Nedan har jag tittat på hur ställningen varit minut för minut (1 = Sirius i ledning, X = oavgjort, 2 = motståndaren i ledning). Jag har antagit att en match håller på ca 93 min med ”stoppage time” inräknad.

Premiären mot Syrianska slutade 0-0, därav att samtliga minuter hamnar i ”X-kolumnen”, medan Sirius tog ledningen i den första hemmamatchen mot Utsikten efter 32 minuter och sedan höll ledningen resten av matchen vilket ger 61 minuter i ”1-kolumnen”:

Jönköping H              2-0      46    47       0

GAIS B                        ?-?        ??    ??      ??

Utan att dra för stora växlar på antal minuter laget har tillbringat i ”resp kolumn” så kan man konstatera att Sirius endast legat under i fyra (!) matcher på hela säsongen.

I två av dessa (Östersund hemma och Utsikten borta) kom Sirius tillbaka och lyckades kvittera (dessutom två gånger mot ÖFK), medan det blev förlust på övertid mot Ljungskile och en dryg timmes underläge mot BP utan att kunna kvittera.

Mycket imponerande är dessutom att när Sirius väl har tagit ledningen i en match är man obesegrade (22 matcher, 14 segrar, 8 oavgjorda).