Spöket bortskrämt – Nu avgörs allt i sista omgången

Sirius hade inför gårdagens match inte vunnit mot Bollnäs på Sävstaås sedan den 11 januari 1983. Gårdagens seger tog därmed död på Sävstaås-spöket som härjat i 35 år: ”Nu har vi skrämt bort spöket och tagit ett steg framåt som lag”, säger Siriusspelaren Markus Kumpuoja.
Sirius tog med sig två mycket viktiga poäng hem igår efter segern borta mot Bollnäs GIF i den näst sista omgången av Elitseriens grundserie.

– Det känns skönt. Jag tänker mest på alla de som jobbar stenhårt för Sirius. De på kansliet och alla supportrar som kommer till Studan varje match och som åker till bortamatcherna och visar sitt stöd efter allt som har hänt. Det är inte bara vi som vann igår, det var en stor vinst för hela föreningen, säger Markus Kumpuoja som gav Sirius ledningen i matchen med sitt 2-1-mål i den 40:e matchminuten.

Gårdagens seger innebar inte bara två viktiga poäng utan även att förbannelsen över Sävstaås nu brutits efter 35 år utan seger för blåsvart.

– Haha.. ja du! Johan (Hydling) sa det dagen före match att vi inte har vunnit på Sävstaås på 20-30 år. Vi hade absolut ingenting att förlora. Vi försöker bara göra bra prestationer nu och igår lyckades vi. Det ska vi vara stolta över, varje spelare, ledare och materialare. Nu har vi skrämt bort spöket och tagit ett steg framåt som lag, säger Markus Kumpuoja.

På tisdag spelas den sista omgången av Elitserien och Sirius tar emot IK Tellus hemma på Studan. Samtidigt spelar tabellkonkurrenten IFK Motala mot serieledarna SAIK hemma i XL Bygg Arena – då avgörs allt.

– Känslan är bra efter den här vinsten och vi fick till defensiven redan mot SAIK hemma. Fortsätter vi att vara noggranna med bollen och försvarar vi oss som vi gjort nu under de här två senaste matcherna så blir det en fin avslutning på säsongen. Vi går för seger och lägger ingen energi på Motalas match mot SAIK. Vi ska fixa det här själva, säger Markus Kumpuoja.

Bollnäs GIF – Sirius Bandy 2-3 (1-2)
Målskyttar i Sirius: Janne Rintala (31), Markus Kumpuoja (40), Kalle Mårtensson (71)

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×