Vänersborg är väldigt starka på hemmaplan och har den här säsongen bara förlorat en match i Arena Vänersborg. Den förlusten kom mot Västerås, annars har de två oavgjorda matcher och sju segrar på hemmaplan i och med kvällens resultat. Sirius som vann senast lagen möttes hade goda förhoppningar om att kunna upprepa samma prestation även på bortais men Lomanov och kompani var väldigt effektiva ikväll och tog tillvara på de chanser de fick framför Sirius mål.

– Det känns väl inte så bra just så här efter matchen och det blir en tung resa hem till Uppsala inatt, även fast vi inte var dåliga på något sätt så blir det dystert såklart, säger Tobias Andersson.

Den första halvleken var jämn även om det efter 45 minuter stod 3-0 till hemmalaget på resultattavlan.

– Vi pratar igenom den första halvleken i paus och känner att vi är med i matchen spelmässigt trots att det står 3-0. Vi kommer ut starkt i andra halvlek och reducerar snabbt till 3-2 och missar därefter ett friläge. När de sedan gör 4 och 5-2 så måste vi gå framåt för att försöka vinna och då blottar vi oss tyvärr bakåt vilket leder till de stora siffrorna, säger Tobias Andersson.

I den 58:e matchminuten kom David Thorén helt fri med målvakten David Borvall och hade ett ypperligt läge att kvittera men domaren blåste av för offside, helt felaktigt enligt Siriusspelarna.

– Domarinsatserna orkar jag inte kommentera mer än att det inte är första gången och förmodligen inte sista gången som vi får mycket domslut emot oss, domslut som är felaktiga. Nivån överlag är sämre än tidigare säsonger anser jag, säger Tobias Andersson.
Tabelläget är just nu olidligt spännande och snart går Elitserien in i slutskedet av säsongen där allting avgörs. TB Västerås tog ikväll klivet upp ovanför kvalstrecket efter seger hemma mot Vetlanda. Det innebär att Sirius nu är under kvalstrecket, en poäng efter TB Västerås.
– Man försöker att inte kolla allt för mycket på tabellen men det är klart man har koll på hur läget ser ut. Vi fokuserar mycket på våran prestation och har vi en bra dag kan vi slå alla, likväl om vi har en dålig dag så får vi stryk mot alla. Så jämn är Elitserien i år, avslutar Tobias Andersson med.

IFK Vänersborg-Sirius Bandy 9-2 (3-0)

Elitserien, omgång 20
Hörnor: 11-8
Straffar: 0-0
Utvisningsminuter: 10-10
Publik: 1572