Småland nästa för Blåsvart

Efter att ha krigat sig till en poäng mot tabelltvåan Edsbyn i söndagens match tar laget sig nu ner mot Småland för onsdagens möte med Åby/Tjureda IF.

Under andra advent bjöd Uppsalavädret både publik och spelare på snö, regn och för att krydda till det lite extra även snöblandat regn. Detta innebar således att matchen som startade i klassisk bandytid skulle komma att spelas 3×30.

Matchbilden var inledningsvis jämn och innefattade förutom kampen om vinst och två poäng två inbördes möten, det ena mellan familjen Määttä och det andra mellan bröderna Liw. Några två poäng blev det dock inte, varken för Edsbyn eller Sirius, vilket i sin tur kanske var tur för familjefridens skull såhär ett par veckor innan jul.

En jämn matchbild till trots var det Edsbyn som i mitten av den andra perioden hade gått till ledning med 2-0 efter mål av lagkapten Jonas Edling (22’) och Matteus Liw (44’). Efter storspel av Anton Andersson i mål och krigaranda av övriga i Blåsvart kunde man dock komma ikapp. Först efter mål av Simon Karlsson i den 52:a minuten och dryga tio minuter senare kom kvitteringen på straff via Jimi Heinonens säkra klubba i inledningen av den tredje perioden.

Trots många goda försök till ett ledningsmål från bägge håll stod sig 2-2 matchen ut. Nu väntar alltså Åby/Tjureda under onsdagen, nykomlingen som hitintills endast knipit till sig en poäng i deras tidigare möte med Motala.

Simon Karlsson, hur var Edsbynmatchen? Känslan är att mycket kamp och långbollar passar dig.
– Edsbynmatchen var lite speciell då det inte var spelbart under större delar av matchen, men jag tycker vi hanterar det väldigt bra. Speciellt i sista perioden då det faktiskt är spelbart, så lyckas vi ställa om från lyftspel till vanligt spel och gör det riktigt bra. Haha jo de kanske passar mig, men det är inte favoritförhållanden, men visst det är kul med kamp och lite heta situationer samt att få stångas lite extra med backarna!

Nu match mot jumbon. Hur förbereder ni er inför den matchen? Något annorlunda mot en ”vanlig” match?
– Nej, inget annorlunda i förberedelserna, vi kommer ladda upp och förbereda oss precis som vanligt.

Åby/Tjureda IF – IK Sirius, onsdag 11 december, 19.00, Eriksson Arena.