Smakstart för Filip Eriksson i SSL

I samband med att Sirius lyfte upp Filip Eriksson till herrlaget och SSL kommenterade huvudtränare Niklas Johansson: ”Filip Eriksson är en av Sveriges absolut största talanger som visat fina spetskvalitéer.” I onsdags fick han kliva in i sin första SSL match på bortaplan mot AIK och det resulterade i ett straffmål och en assist.

Så var SSL premiären avklarad – hur skulle du sammanfatta matchen mot AIK?

Matchen i sig är inte alls bra. Vi tappar bollen i fel lägen och är inte alls balanserade. De kontrar sönder oss helt enkelt.

Tråkigt med förlust så klart – men själv klev du in och satte en straff i din första match. Fjärilar i magen eller kände du dig säker?

Ja såklart aldrig kul att förlora. Klart jag var lite nervös, annars skulle jag ljuga, men när man väl kliver fram och ska lägga en straff tänker man inte så mycket – man vet vad man ska göra.

Blir det du som tar eventuella sudden-straffar framöver nu?

Vi har några duktiga straffskyttar i laget bl.a Jocke Olsson, men det är klart att jag är aktuell sen får man se vem det blir.

Du fick även med dig en assist från matchen mot AIK där du drog en öppnande passning till Jocke Olsson som kunde sätta bollen i mål. Har du ögon i nacken eller var det en inövad variant?

Nja inget av det skulle jag säga. Jag såg att Jocke var ledig på bortre redan innan jag fick bollen så det var inte så mycket att vänta på.

På söndag är det dags för Höllviken hemma. Några tankar inför den matchen?

Vi hade ett snack nu efter matchen mot AIK om att vi måste höja oss i allt vi gör såsom noggrannheten och jobba hårdare. Höllviken är ett bra lag med många skickliga spelare så det gäller att vi gör en bra match för att vi ska lyckas slå dem.

Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×