Slutar i Sirius – efter tio år

Tiden och motivationen till att fortsätta finns inte. Efter tio raka säsonger i Sirius väljer backen John Barck att lägga av.

– Det känns lite trist, men jag har väl inget mer att bevisa. Det tar mycket tid och jag har inte jätteglädjen just nu, efter att det har gått så dåligt i år, säger Barck.

Han kom till Sirius redan 2006 från moderklubben Kungsör. Då var han bara 22 år. Nu är han 32. Han säger att tiden har gått fort.

– Jag har ju varit i Sirius i nästan en tredjedel av mitt liv. Det är häftigt. Jag har hunnit bli vuxen, säger han.

Det är i första hand tiden som inte räcker till för att satsa på elitnivå. Civilt jobbar Barck treskift som polis i yttre tjänst i norra Stockholm.

– Beslutet har vuxit fram ganska naturligt det här året. Det är svårt att få ihop med jobb, familj och pendling. Det krävs mental förberedelse både för jobbet och innebandy, säger han.

Den nyligen avslutade säsongen blev tung för Sirius med en ständig kamp i bottenregionen. Annat var det förra året när laget nådde sitt första historiska slutspel. Barck är glad att han fick vara med om det, men hade hoppats på att ytterligare kliv skulle tas i år.

– Skönt att det är över och att vi kunde hänga kvar. Det kommer säkert att bli lite tungt i höst (när säsongen drar igång på allvar) men det är fortfarande ett beslut jag känner mig trygg i.

Men han öppnar för att kunna tänka sig spel nästa säsong ändå, men då på lägre nivå.

– (Mattias) Lundberg i Loke har redan hört av sig, men jag måste smälta det här först. Jag får se i augusti. Jag har svårt att släppa innebandyn helt.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×