Slarv bakom ny förlust

Gästande Kalix ifrån norr var laget som drog längsta strået i söndagens match. Sirius fick se sig besegrade med 2-4 i en match som till mångt och mycket bestod av luftspel.

Det var drygt 500 bandyfantaster som hade samlats på Studenternas IP denna ovanligt varma senhöstdag. De stora läktarna stod således ganska tomma, men Västra sidan höll igång med körsång och stämningen var god denna söndagsförmiddag. Den mycket höga temperaturen var dagens mest aktuella samtalsämne där många i publiken konstaterade att det inte är ofta man tittar på bandy utan vantar på sig. Vilket var positivt i den bemärkelsen att det då är ännu lättare att titta på vårt nya digitala matchblad i telefonen.

Kalix inledde med att ta ledningen med 0-1 genom Mikael Jansson efter knappt 8 minuter spelade. Lagkapten Johan Jansson Hydling uttryckte sig som följande till UNT om Kalix första mål: – Det är katastrof. Det var en markeringsmiss utan dess like och det var dubbelfel i den situationen. Det är ett skitskott som Henrik Kjellsson släppte retur på och sedan var vi inte där fast vi är två mot en på markeringen, säger Hydling.

Knappt 8 minuter senare kunder Sirius kvittera till 1-1 efter flertalet returer mot Kalixmålet. Det var nygamle Viktor Broberg som till slut kunder sätta bollen bakom Björn Hellman på assist av Patrik Eidenert.

Efterföljande halvtimme och således resterande tid av den första halvleken bestod till mestadels av långbollar från de båda lagen. Isen var mycket svårspelad och bollen hoppade åt alla möjliga håll vilket även resulterade i att de båda lagen fick varsin utvisning där Joel Wigren stod för blåsvartas.

Den andra halvleken inleddes av att Kalix kunde sätta 1-2 genom Simon Viklund på Hörna bakom Henrik Kjellsson i Siriusmålet. Knappt en kvart senare var Viktor Broberg framme igen och kunde till publikens stora glädje återigen kvittera, denna gången till 2-2- på assist av Jimmy Lindgren. Situationen därefter blev Broberg fälld i Kalix straffområde och fick med sig en straff, en straff som han själv sköt. Straffen missades dock och kort därefter fick Kalix straff, som Pekka Hiltunen förvaltade betydligt bättre och därmed återigen tog ledningen i matchen.

Matchen fortsatte att präglas av spel i luften vilket bjöd in till kamp som resulterade i ytterligare 4 utvisningar för Uppsalalaget. 2-3 blev i slutet av matchen också 2-4 till de långt hitresta gästerna genom Anders Englund.

Vi tackar publiken som trots säsongens tredje raka seger hejade på blåsvart. Nu väntar en och en halv veckas vila för laget innan man på bortaplan möter Gripen onsdag 11/11.

Nästa hemmamatch är sedan 18/11 mot Broberg Söderhamn, en match som även sänds på Bandypuls live-stream.

Varmt välkomna. Förköp din biljett HÄR redan nu.

Vi vill även passa på att tipsa om matchen Sirius-Vetlanda på Studenternas IP fredag 11/12 kl 19.00. Syskonen Alm som ligger bakom Skrotcentralen företagen bjuder hela Uppsala på fri entré. Kom dit och se bandy, träffa människor, inandas julstämning och njut av tradition på Studenternas IP intill Fyrisån.