SIRIUS VINNER GALAXDERBYT BORTA MOT TELLUS

Matchen i Gubbängens bandyhall är slut. Sirius kammar hem säsongens femte seger och klättrar upp på en åttonde plats i tabellen.

Sirius vinner kvällens bortamatch mot Tellus med 8-4 efter att bl.a. Albin Thomsen och Ted Bergström Heramb gjort varsitt hattrick. Det var dock en annan målgörare som stal strålkastarljusen – nämligen 16-årige Colin Dahlberg som i slutminuten fastställde slutresultatet genom att göra sitt första elitseriemål.

Den första halvleken bjöd på sex blåsvarta mål. Det var Albin Thomsen som inledde målskyttet i den 11:e matchminuten och det var även han som stängde målskyttet för den första halvleken när han på tilläggstid fullbordade sitt hattrick. Det målet innebar 6-1 till Sirius och en betryggande ledning inför den andra halvleken. Vi fick även se Ted Bergström Heramb göra två mål, ett fint framspelat av Ted Haraldsson och ett från straffpunkten. Även Nils Bergström målade under de första 45 minuterna.

Sirius spelade sedan kontrollerat under den första delen av den andra halvleken. Vi fick vänta i dryga 20 minuter innan det återigen rasslade till i nätet bakom hemmamålvakten Jere Korhonen. Denna gång var det Ted Bergström Heramb som tog tillvara på en hörna och satte dit sitt tredje mål för kvällen. Två hattrickskyttar och en 7-1-ledning med mindre än 30 minuter kvar av matchen talade för en viktig tvåpoängare. Hemmalaget skulle dock hinna med en forcering som resulterade i tre raka Tellusmål. Närmare än så kom dock inte hemmalaget och istället kunde 16-årige Colin Dahlberg veva in 8-4 på ett inspel från Stefan Kröller. Detta var Colins första elitseriemål och han omfamnades av hela laget efteråt.

För Sirius del väntar nu hemmamatch på fredag mot Frillesås som spelade oavgjort mot Bollnäs (4-4) under kvällen. Köp biljett till den matchen här.

Målskyttar
0-1 Albin Thomsen (11′), 0-2 Albin Thomsen (19′), 0-3 Nils Bergström (20′), 0-4 Ted Bergström Heramb (22′), 1-4 Filip Skoglund (28′), 1-5 Ted Bergström Heramb (43′), 1-6 Albin Thomsen (47′) | 1-7 Ted Bergström Heramb (67′), 2-7 Marcus Wikman (73′), 3-7 Martin Krigh (86′), 4-7 Marcus Magnusson (88′), 4-8 Colin Dahlberg (89′).