Sirius vinner efter tre mål på elva minuter

Det är en vacker långfredag på Lötens IP och Sirius damlag tar emot Gamla Upsala SK i vad som är ett lokalderby och Sirius sista träningsmatch inför säsongsstarten.

I motståndarlaget finner vi före detta Sirius-spelarna Kaisa Nilsson som startar i målet och Sofia Fors som startar på innermittfältet.

Sirius får en kanonstart på matchen. Efter 24 sekunder gör Tempest Norlin mål efter en klockren genomskärare av mittback och kapten Mikaela Björklund.

Hemmalaget fortsätter att dominera bollinnehavet och majoriteten av spelet och skapar ett gäng bra chanser till att göra 2-0, men GUSK håller undan.
Efter 20 minuter gör Sirius mål efter en bra slagen hörna av Julia Lyckberg och Caroline Lundberg nickar snyggt in bollen i det bortre hörnet, otagbart för Kaisa i GUSK-målet.
Direkt därefter i den 21 minuten reducerar GUSK med ett drömmål, ett långt skott från den vänstra kanten som går över Clara i målet.
Sirius fortsätter dock att hålla i spelet och skapar en rad farliga målchanser och håller i den höga pressen som de startade med.

30 minuter in så har GUSK jobbat sig in i matchen och nu tagit över bollinnehavet.
Det leder till att GUSK kvitterar med 38 minuter spelade efter en hörna av Sofia Fors som hon skruvar direkt in i mål, ännu ett drömmål.

Halvtidssignalen går efter 47 minuter. Det började med en klar dominans av Sirius som gjorde mål efter endast 24 sekunder och utökade till 2-0 efter 20 minuter. Men efter det så kommer GUSK mer och mer in i matchen och lyckas kvittera efter 38 minuter spelade och därefter behöll GUSK större delen av bollinnehavet tills domaren blåste av.
Byten i halvtid: Julia Lyckberg ut och Malin Forsner in.

Matchen startar med samma tendenser som vi såg under de första 20 minuterna av första halvleken med ett dominerat bollinnehav av Sirius.
De blåsvarta genomför sitt andra byte för matchen efter 63 minuter då Fanny Andersson kliver ut och Maja Andersson kommer in istället.

Sirius spelar sig in i matchen och GUSK står nu på deras knän på egen planhalva och orkar inte riktigt sätta emot hemmalagets intensiva press.

Sirius gör även till slut 3-2 via Caroline Lundberg i 75 minuten efter en längre tid med press mot GUSK-målet.

4-2 kommer kort därefter genom Ingrid Wixner som tagit sig fram på vänsterkanten och spelat snett bakåt där en spelare i GUSK råkar stöta in bollen i eget mål, det har nu gått 79 minuter av matchen.

Sirius utökar ledningen till 5-2, i den 86 minuten, efter ännu en fin räd på vänsterkanten av Ingrid Wixner, hon kliver in i planen och skjuter ett hårt skott som går via ribban in i mål, något av ett drömmål det också.

Sirius tredje byte kommer i 88 minuten då nyblivna målskytten Ingrid Wixner kliver ut och blir ersatt av Agnes Nyberg.

Domaren blåser av matchen i den 91 minuten, den slutar 5-2 till Sirius efter två mål av Caroline Lundberg, ett av Ingrid Wixner och Tempest Norlin samt ett självmål av GUSK.

Huvudtränare Olof Unogård är nöjd men reserverad efter matchen.
– Jag tycker att vi spelar bra i det stora hela men vi var illa ute efter 2-2 målet i första halvlek, vi blev lite försiktiga och bjöd in GUSK i matchen. Men det var två drömmål av GUSK så det finns inte mycket vi kan göra åt det. I andra halvlek så var planen att spela lite lugnare och försöka behålla bollen, vilket jag tycker vi gör bra och vi pressar högre upp i banan.

IK Sirius FK – Gamla Upsala SK 5-2 (2-2)

Truppen:
Clara Ringmar
Amanda Johansson – Sara Back – Mikaela Björklund – Märta Säfström
Ingrid Wixner – Fanny Andersson – Julia Lyckberg – Tyra Kajgård
Tempest Norlin – Caroline Lundberg

Avbytare: Elin Åkerman, Madelen Lindström, Malin Forssner, Agnes Nyberg, Maja Andersson, Josefin Lindström, Stina Melin.

Första halvlek.

1-0 (1) Tempest Norlin (assist: Märta Säfström)
2-0 (20) Caroline Lundberg (assist: Julia Lyckberg)
2-1 (22)
2-2 (38)

Andra halvlek.

Byte (45): Julia Lyckberg ut, Malin Forssner in.
Byte (63): Fanny Andersson ut, Maja Andersson in.
3-2 (75) Caroline Lundberg (assist: Tempest Norlin)
4-2 (79) Självmål (assist: Ingrid Wixner)
Gult kort (83): Tyra Kajgård
5-2 (86) Ingrid Wixner
Byte (88): Ingrid Wixner ut, Agnes Nyberg in.

Publik: 147 st.

Mats Jönsson

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×