SIRIUS VINNER DEN FÖRSTA ÅTTONDELSFINALEN

Posted at 22:04h in Nyheter by Johnny Helmersson

Sirius vinner kvällens åttondelsfinal mot Broberg med övertygande siffror. Det blev åtta mål framåt medan gästerna endast lyckades överlista Anton Andersson i Siriusmålet två gånger. Andersson var en gigant mellan stolparna.

Sirius vinner den första av två åttondelsfinaler mot Broberg. Det efter att ha haft en 3-1-ledning i halvtid och sedan lyckats rycka ifrån i den andra till 7-1. Matchen slutar till slut 8-2 efter att Samuel Heeger fullbordat sitt hattrick på tilläggstid. Även Ted Bergström stod för ett hattrick.
– Det rann på lite i slutet. Vi var lite mer effektiva på våra hörnor och det är bra att vara i en sådan här match, säger Sirius huvudtränare Olle Gabrielsson till Sportbladet Play direkt efter slutsignalen.

– Vi var väldigt nöjda med den första halvleken. Det kändes som att de brände mycket mer energi än vad vi gjorde även fast det var dem som hade medvind. Vi sa att vi skulle gå ut i andra och försöka driva och skapa mycket målchanser i medvinden. Sen tyckte väl vi att vi kunde ha lite längre bollhållning, vi gick lite för direkt på mål i vissa lägen. Men va fasen det står 8-2 på tavlan så det är klart att vi är jättenöjda, säger Olle.

Matchreferat
Matchen inleds med ett något försiktigt spel åt bägge håll. Broberg får dock en riktigt het chans i den fjärde minuten men bollen motas undan. Det är istället blåsvart som gör det första målet i den nionde matchminuten genom Samuel Heeger på en hörnretur.

Det märks att det är slutspel och spelet är stundtals relativt tufft. Sirius får två utvisningar inom loppet av en dryg minut och bara fem minuter senare är det Brobergs tur att få en man visad till båset. Uppsalalaget får också ännu en utvisning i den 29e matchminuten. Efter den något trevande starten ökas tempot och det är under en period ett jämnt spel på Studenternas. 1-1 kommer i den 32:a minuten genom Martin Söderberg.

Broberg är aktiva i spelet men det är Sirius som får in två snabba mål i slutet av den första halvleken. Halvtidsresultatet är därmed 3-1. Andra halvlek inleds med ett Siriusmål i den 49:e minuten genom David Thorén. Broberg hänger med i spelet men får inte utdelning på sina chanser.

Därefter följer en målfattig period på dryga 20 minuter innan Ted Bergström dundrar in 5-1 på straff. Broberg tar därefter timeout. Denna lyckas dock inte ändra spelbilden utan det är Uppsalalaget som fortsätter att måla. 6-1 kommer i den 77:e matchminuten genom Ted Bergström. Till slut lyckas Broberg ändå få in ett reduceringsmål med tio minuter kvar av matchen. Detta räcker dock inte hela vägen – Sirius vinner det första mötet med 8-2 och har därmed ett fint utgångsmöte inför returen på söndag.

Målskyttar: (1-0) Samuel Heeger ’9, (1-1) Martin Söderberg ’32, (2-1) Samuel Heeger ’41, (3-1) Matteus Liw ’43, (4-1) Teemu Määttä ’49, (5-1) Ted Bergström ’69, (6-1) Ted Bergström ’77, (6-2) Adam Wijk ’81, (7-2) Ted Bergström ’85, (8-2) Samuel Heeger ’92.