Sirius värvar från SAIK


Nyckelvärvning om flytten: ’’Vi går all in på Uppsala och Sirius … ’’

Sirius värvar trefaldige guldmedaljören Ted Haraldsson från SAIK: ’’Vi får in en kille som går helt i linje med vad vi står för’’, säger Sirius klubbchef Jimmy Helmersson.

Sirius har gjort klart med den 29-åriga ytterhalven Ted Haraldsson, som lämnar SAIK för spel i Uppsalaklubben.
– Vi lyckades förmedla en klar och bra bild av Sirius och Uppsala. En bild som Ted uppenbarligen gillade, säger Jimmy Helmersson.

Idag klockan 17:30 presenterades han under Sirius presskonferens på Hamnpaviljongen i centrala Uppsala.
– Det känns jättebra och inspirerande att få komma till ett lag med stor utvecklingspotential och få chansen att vara med på en resa mot någonting stort, säger Ted Haraldsson.

Han lämnar Sandviken efter 11 säsonger och med över 300 matcher och tre SM-guld i bagaget.
– Det var absolut inget enkelt beslut, jag har som sagt många år i den staden och i den föreningen där jag fått uppleva stora framgångar på bandyplanen, säger han och fortsätter:

– Jag har levt hela mitt vuxna liv i Sandviken och har trivts bra. Men samtidigt kände jag att jag var sugen på en ny utmaning och i Sirius tror jag att jag får möjligheten att utvecklas ännu mer både som bandyspelare och som person.

Det fanns fler alternativ för den Tranåsfostrade ytterhalven men till slut vägde det över till Sirius fördel.
– Sirius verkar vara en välskött förening och jag har fått en jättebra bild av Jimmy samt Esa (Määttä) som tränare. Laget har bra träningsmöjligheter med Relitahallen och andra anläggningar på samma område. Sedan vet jag sen tidigare att det finns ett stort supporterunderlag när det går bra och Västra sidan är passionerade. Jag har flera gånger flinat åt några listiga ramsor mitt under match, säger han.

Nu planeras en flytt till Uppsala under sensommaren/hösten.
– Uppsala som stad känner jag till en del, jag har en syster som bor här och sedan har jag ju gjort några finalhelger här. Jag och min sambo kommer att flytta till Uppsala när det löser sig med lägenhet och jobb och sånt. Vi går all in på Uppsala och Sirius och är väldigt förväntansfulla, säger han.

Sirius har tidigare meddelat att spelartruppen i stort sett är klar, men att det kan bli någon värvning finansierat av pengar utanför den ordinarie budgeten.
– Rent ekonomiskt så möjliggjordes det här tack vare att företag och privatpersoner gick in med ”öronmärkta” pengar. Vi är enormt tacksamma till dessa personer! Utan dem skulle det här inte varit möjligt, med tanke på att vi sedan en tid tillbaka nått budget för spelartruppen, säger Sirius klubbchef Jimmy Helmersson.
 
Kontraktet är skrivet på två år.
– Det här betyder mycket för Sirius. Det visar att duktiga och seriösa bandyspelare utifrån kan tänka sig spela för oss. Vi har märkt av ett ökat intresse från spelarmarknaden om man jämför med i fjol, säger Jimmy Helmersson och fortsätter:

– Det betyder också att vi får in en kille som går helt i linje med vad vi står för. Jag tänker närmast på att Ted är ambitiös och proffsig. Han har även satsat på en utbildning och på sin civila karriär och visat att det går att kombinera de båda.

Sirius klubbchef ser ljust på framtiden.
– Vi vill hela tiden framåt, även om det ibland kan ta lite tid. Att Ted är med oss de närmsta åren betyder att vi får ta del av hans erfarenheter från sin tid i SAIK. Att vi har kompentent och duktigt folk på olika områden ger oss goda förutsättningar att lyckas med det vi vill, avslutar han.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×