SIRIUS UPP PÅ FEMTEPLATS EFTER SEGER MOT RÄTTVIK

Sirius vinner kvällens bortamatch mot IFK Rättvik och inkasserar därmed sin 32:a poäng för säsongen. I och med vinsten klättrar blåsvart upp på femteplats i tabellen.

Foto: Peter Bohlin / PEBO-Foto

Poängjagande Rättvik kämpar för att komma ovanför nedflyttningsstrecket och dalalaget hade länge poängkänning i kvällens match mot blåsvart.
– Det är en jämn match i första halvlek. Men i den andra tycker jag att vi tar över helt, känslan var att vi hade kontroll och borde gjort något mer mål för att stänga matchen, säger Sirius lagkapten Ted Haraldsson.

Vid ställningen 2-2 i inledningen av den andra halvleken klev Haraldsson själv fram och dundrade förbi Rättviksförsvaret för att sedan sprätta upp bollen i nättaket bakom Anton Svensson i hemmalagets målbur. Haraldssons sjätte mål för säsongen.
– Ja jag gör ju inte så mycket mål så det var en skön känsla att se den gå in, ett fint mål tror jag, säger han.

Sirius har nu tagit lagets femtonde tvåpoängare den här säsongen och ligger på en femteplats i tabellen med 32 poäng på kontot. Senast Sirius var i närheten av den poängskörden var under succésäsongen 2008/09. Det var 13 år sedan.
– Det är inget man hinner reflektera över, det är så tätt med matcher. Men självklart har jag koll på att vi plockat mycket poäng och gjort det bra hittills, säger han.

Nu återstår fyra omgångar av Elitseriens grundserie och närmast väntar match mot Vänersborg på fredag. Fredagar brukar innebära fin inramning på Studenternas med mycket folk på läktarna.
– Precis som du säger är det inte mycket som slår en fredagskväll på Studan och jag hoppas på mycket folk! Vi går in med en avslappnad känsla och ska jobba på med våra grejer. Vi har dessutom lite revansch att utkräva mot Vänersborg så räkna med ett laddat Sirius, säger Ted Haraldsson som nu har en drygt tre timmar lång bussresa hem till Uppsala framför sig.

Matchfakta
IFK Rättvik – IK Sirius 3-5 (2-2)
Hörnor: 6/8
Straffar: 0/0
Frislag: 10/15
Utv: 20/20

Målskyttar 
1-0 Christian Mickelsson (3′), 1-1 Nils Bergström (21′), 1-2 Albin Thomsen (26′), 2-2 Jesper Hjelm (28′) | 2-3 Ted Haraldsson (51′), 3-3 Alfred Rustas (54′), 3-4 Ted Bergström Heramb (75′), 3-5 David Thorén (78′).

Se highlights från matchen här>>

Köp biljetter till fredagens match här>>

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×