Sirius trappar upp matchandet – först ut den här veckan är matchen mot Broberg/Söderhamn: ”Vi räknar med en tuff match”

Sirius trappar nu upp matchandet och har denna vecka två träningsmatcher – på torsdag ställs blåsvart mot Broberg/Söderhamn: ”Broberg känns på förhand som en tuffare match än de två tidigare träningsmatcherna”, säger Sirius målvakt Ludvig Jonasson.

Sirius har startat försäsongen med två segrar av två möjliga. Senast blev det en 6-1-seger mot IK Tellus.

– För mig var det en konstig match då jag stod under långa perioder där det inte var situationer runt vårt straffområde. Jag tycker ändå att jag löste situationerna bra i den första halvleken, säger Ludvig Jonasson.
Ludvig Jonasson höll så när nollan intakt mot IK Tellus men fick se sig överlistad i den andra halvleken av Tobias Björklund.

– I den andra så får jag mer att göra och det kändes bra i allt från positionsspel till reaktioner i skarpt läge. Mycket handlar om att skapa en harmoni i spelet då det känns som att det går av sig självt när man står. Desto längre matchen gick kändes det bättre och bättre, sen så är det alltid kul att få komma ut på isen och spela match så det var riktigt kul att spela, säger Ludvig Jonasson.

Nu på torsdag ställs Sirius mot Broberg/Söderhamn som kommer från en storseger mot Ljusdals BK. Innan dess har det varit blandade resultat för ”gurt”. Först en förlust mot ryska mästarlaget Neftyanik med 5-2, sedan en 7-3-seger mot TB Västerås och slutligen en uddamålsförlust mot Bollnäs GIF.

– Matchen mot Broberg känns på förhand som en tuffare match än de två tidigare träningsmatcherna. Vi kommer behöva spela vårt spel under hela matchen, vi kommer inte kunna gå ner initiativmässigt som vi gjorde efter paus mot Tellus för Broberg brukar kunna utnyttja de perioderna i matcherna till att få in några snabba mål, säger Ludvig Jonasson.

Även om det på pappret är en tuffare match så har Sirius startat på en högre nivå denna säsong.

– Vi vet att om vi spelar vårt spel som vi själva vill så kommer vi kunna hota alla lag. Men än är det tidigt på försäsongen och vi vet inte riktigt hur statusen är på alla men vi räknar med en tuff match mot Broberg, där vi definitivt är sugna på att få till det egna spelet ännu bättre och med det brukar resultaten komma, säger Ludvig Jonasson.

Sirius Bandy – Broberg/Söderhamn
Torsdag 21/9 kl. 18:30 (Relitahallen)

Johnny Helmersson

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×