Sirius tränade första passet på is

Bandy Sirius gick under torsdagskvällen på is för första gången under säsongen. Nu väntar två intensiva träningsveckor för laget innan första matchen ska spelas.

Det var en hel del entusiasm i laget när Sirius gick på is för första gången för säsongen. träningen, som bestod av smålagsspel, varade i en timme och Anders Carlsson – Sirius nye tränare – var nöjd.

– Det är svårt att säga hur spelarna ser ut på en träning som den här. Dels är det första passet på is men sen hade vi också kört mer än en timmes fyspass innan så de såg lite trötta ut på slutet.

– Sen är det klart att första träningen inför den nye tränaren är lite speciell och de vill visa vad de går för, fortsätter Carlsson.

Under de två kommande veckorna väntar nu hård träning för laget. Sex träningar i veckan, varav tre är på is, ska rivstarta säsongen. Dessutom väntar två tuffa träningsmatcher.

– Först möter vi Edsbyn och efter det är det Västerås. De har tränat på stor is sedan någon eller några veckor så det är klart att de är bättre förberedda men vi gör så gott vi kan efter våra förutsättningar.

Av de spelare som var på isen fanns det en hel del juniorer. Och den nye tränaren menar att de är med och slåss om en plats i A-laget inför den kommande säsongen.

– Just nu är vi 16 man i truppen. De juniorer som var med i dag kommer att vara med i de två kommande veckorna sen får vi se. Jag räknar med att några av dem kommer att vara med när serien börjar på riktigt, säger Carlsson och fortsätter:

– Vi hoppas kunna förstärka med en spelare till. Det är en etablerad spelare men mer än så kan jag inte säga.

Att träna bandy på en hockeyrink är speciellt och Carlsson menar att det inte är spelet som han tittar på – utan attityden.

– Det är svårt att säga vad de har för tekniska färdigheter när det är en så liten plan. Men man kan se hur spelarna är runt omkring. Dels hur de är i omklädningsrummet men också vilken attityd de har och hur de är som människor. Vi ska bygga ett lag här.

Jesper Johansson, UNT

 

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×