SIRIUS TOG ÖVERTYGANDE SEGER I AROSDERBYT

Sirius tog en skalp på tisdagskvällen då topptippade rivalerna Västerås SK asfalterades med 4-1 hemma på Studenternas IP.

Det gick att hitta mer än en matchhjälte i Sirius när slutsignalen gick på Studenternas. Ted Haraldsson med sina tre assist, Albin Thomsen med sina två mål, och Anton Andersson med en dominant insats mellan stolparna.

Det var just ett samarbete mellan Haraldsson och Thomsen som kickstartade den trivsamma blåsvarta bandykvällen. Bara två minuter efter avslag var Haraldsson framme och frispelade Thomsen. Ensam med förre Siriusmålvakten Kjellsson gjorde Thomsen inga misstag och föste in 1-0.

Sirius fortsatte sedan att dominera matchbilden och lämnade inte sin plats i förarsätet på hela halvleken. I matchminut 21 kom kvällens andra Siriusmål då Thomsen rakade in en retur efter skott från Nils Bergström.

3-0-målet kom bara fem minuter efter tvåan och det var matchens delikatess. Kapten Haraldsson slog en högklassig långboll som svävade över alla försvarare och rakt ner på Kalle Mårtenssons klubblad. Nedtagningen var även den av bästa sort och fri med Kjellson var Mårtensson fortsatt felfri.

3-0 i halvtid var rättvist sett till matchbilden, även om Anton Andersson stått i vägen för ett och annat vasst målläge för de grönvita.

I den andra halvleken blev det lite mer händelserikt framför det blåsvarta målet men Sirius visade att man i år även kan spela bra försvarsspel. Ledningen vara aldrig riktigt hotad och när Daniel Bäck-Nirs (första Siriusmålet) utökade till 4-0 på hörna var derbysegern ett faktum.

Västerås fick in en reducering i matchens sista minuter vilket skrev slutresultatet till 4-1.

Sirius har nu två raka segrar i Elitserien och på fredag går Blåsvart för att utöka den sviten borta mot Vetlanda innan man på söndag tar emot nykomlingen IFK Rättvik på Studan.