Sirius plockar in ikon till ledarstaben

Posted at 18:30h in Nyheter by Johnny Helmersson

Sirius plockar in lagets förre försvarsspelare Johan Jansson Hydling. Han kommer vara en del av ledarstaben under resterande kvalspel. 

Sirius har haft en tuff start på kvalet till Elitserien. Bara en poäng på två matcher placerar blåsvart på en tredjeplats i kvaltabellen. Nu väljer Sirius att plocka in klubbikonen Johan Jansson Hydling i ledarteamet.
– Jag bollade den här idén med Esa som också tyckte att det var en bra idé. Hydling är en person med ett stort Siriushjärta. Vi tar in honom som en extraresurs i ledarstaben där han med sina goda ledaregenskaper kan sprida positiv energi, säger Jimmy Helmersson, klubbchef i Sirius.

Hydling är med sina 168 spelade matcher i den blåsvarta matchtröjan en stor klubbikon. En del av dessa matcher har varit kvalmatcher till Elitserien.
– Jag har spelat många kval och varit med tidigare när Sirius bara haft en poäng efter två omgångar, den säsongen räddade Pierre Roos straffmål oss i den sista kvalmatchen, säger Hydling.

Redan ikväll träffar han spelarna och imorgon åker han med laget till Sjöaremossen för spel mot Frillesås. Matchen spelas kl. 19:00 och laget är fulltaligt bortsett från Markus Kumpuoja och Ted Haraldsson.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×