Sirius nära en sensationsvändning efter en svag första halvlek

Efter 28 minuters spel i Sapa Arena ledde ikväll hemmalaget Vetlanda med 4-0 över gästande Sirius. Trots det stora försprånget kämpade Sirius sig tillbaka och skapade nerv i matchen. Vid ställningen 5-4 i den 88:e matchminuten såg det ut att kunna gå hela vägen men Vetlanda höll undan och kunde till slut punktera matchen.

Vetlandas lagkapten Johan Löfstedt var på spelhumör ikväll när Sirius var på besök i Sapa Arena. Efter dryga halvtimmen spelad hade hemmalaget en fyramålsledning och Löfstedt var inblandad i samtliga mål. Två av målen passade han fram till och två mål stod han för själv. Sirius hamnade tidigt i uppförsbacke, redan i den tredje matchminuten jonglerade Joakim Andersson sig förbi Henrik Kjellsson i Siriusmålet och slog sedan in ledningsmålet på tennis i öppen målbur. Efter den första halvleken såg det knappast ut som att uppförsbacken skulle plana ut för Sirius även fast Tobias Engstrand lyckades få in ett reduceringsmål i den 31:a matchminuten.

I början av den andra halvleken återtog Vetlanda sitt fyramålsöverläge, det efter ett stenhårt långskott från Philip Lennartsson. Sirius började därefter sin upphämtning, först genom Jakob Jenefeldt som hittade nätet efter en läcker hörnvariant, sedan genom Joonas Peuhkuri som avlossade ett hårt långskott som tog sig förbi Philip Svensk i Vetlandas mål.

Sirius var nu inne i en period med mycket bollinnehav och med ett massivt tryck framåt. I den 80:e matchminuten var Teemu Määttä en ribba ifrån att minska avståndet ytterligare men han hade inte marginalerna på sin sida den gången. Strax därefter ordnade Johan Jansson Hydling en hörna när han följde med upp i offensiven. I situationen som ledde fram till hörnan fick Jansson Hydling en otäck smäll och blev liggandes kvar på isen. Smällen tog så illa att han fick avbryta matchen pga. en misstänkt hjärnskakning.

På efterföljande hörna kunde Jenefeldt göra sitt andra mål för kvällen och Sirius var nu väldigt nära en sensationsvändning. Det blev dock inga fler Siriusmål den här kvällen och medan jakten på fler mål fortsatte för de blåsvarta kunde Vetlanda sätta dit 6-4 i en snabb spelvändning i den 90:e matchminuten. Det blev till slut 7-4 efter att Joakim Andersson som öppnade kvällens målskytte även såg till att stänga det med hans andra mål för aftonen.

Vetlanda-Sirius Bandy 7-4 (4-1)

Elitserien, omgång 11

Mål: 1-0 (3) Joakim Andersson, 2-0 (12) Johan Löfstedt, 3-0 (22) Pontus Blomberg, 4-0 (28) Johan Löfstedt, 4-1 (31) Tobias Engstrand, 5-1 (57) Philip Lennartsson, 5-2 (66) Jakob Jenefeldt, 5-3 (70) Joonas Peuhkuri, 5-4 (89) Jakob Jenefeldt, 6-4 (90) Pontus Blomberg, 7-4 (95) Joakim Andersson