Sirius lyckades inte stoppa Edsbyns segertåg

Det var Määttä-show i den första halvleken där tvillingbröderna i Edsbyn stod för fyrverkerierna, därefter tog hemmalagets skyttekung, Mattias Hammarström, över showen. Sirius föll mot ett effektivt Edsbyn som nu ångar vidare sitt segertåg efter deras femte raka seger.

Det blev alltså en tung bortaförlust ikväll för Sirius som till slut inte kunde hänga med Edsbyns väloljade anfallsspel. Sirius som inledningsvis höll jämna steg, trots ett tidigt baklängesmål, tappade hela matchen på åtta minuter i slutet av den första halvleken. Det var tvillingbröderna Tuomas och Tommi Määttä som hade stor uppvisning till en början och efter 40 minuter hade de gjort två mål vardera. Innan domare Roland Fager hade blåst av den första halvleken skulle resultattavlan hinna ändras både en och två gånger. Edsbyns femte mål gjordes av lagets skyttekung Mattias Hammarström och 6-0 kom på tilläggstid efter att Oscar Jonsson lyft in en chansboll från högerkanten. Jonssons inspel letade sig fram till Mattias Larsson framför Siriusmålet och han högg till direkt.

En mardrömshalvlek för Sirius medan allting gick Edsbyns väg. Hemmalaget stod för flera fina hörnvarianter och tre av lagets fyra första mål kom just på hörna.

I den andra halvleken fick Edsbyn två straffar, den första i den 53:e matchminuten och den andra i den 65:e matchminuten. Bägge straffar satte Hammarström i krysset, ett i vardera, helt otagbart för Henrik Kjellsson i Sirius mål.  Sirius reduceringsmål skulle också det komma från straffpunkten efter att Markus Kumpuoja gått omkull när Daniel Burvall-Jonsson använt otillåtliga medel för att få stopp på Siriusanfallaren. Kumpuoja tog själv hand om straffen och satte den säkert bakom Erik Persson i hemmalagets mål. Några minuter senare kunde även Joonas Peuhkuri lite turligt få in ett reduceringsmål efter att bollen letat sig in bland nätmaskorna via en Edsbynspelare. Matchens stora målskytt hade inte sagt sitt för den här kvällen utan det skulle även bli ett fjärde mål från Hammarströms klubba, hans 15:e mål för säsongen.

Med bara några sekunder kvar av ordinarie matchtid kunde Nils Bergström fastställa kvällens slutresultat till 9-3. En tung förlust för Sirius som åtminstone målmässigt spelade upp sig i den andra halvleken som till slut slutade oavgjort, 3-3.

Edsbyn IF-Sirius Bandy 9-3 (6-0)
Elitserien, omgång 8

Mål: 1-0 (10) Tuomas Määttä, 2-0 (31) Tommi Määttä, 3-0 (39) Tommi Määttä, 4-0 (41) Tuomas Määttä, 5-0 (44) Mattias Hammarström, 6-0 (47) Mattias Larsson, 7-0 (53) Mattias Hammarström, straff, 8-0 (65) Mattias Hammarström, straff, 8-1 (72) Markus Kumpuoja, straff, 8-2 (79) Joonas Peuhkuri, 9-2 (87) Mattias Hammarström, 9-3 (90) Nils Bergström