Sirius lämnar Fyrishov för ny arena

Nu står det klart. Sirius väljer att lämna Fyrishov och flyttar in i nybyggda IFU arena till nästa säsong. ”Det finns flera skäl till det”, säger Sirius innebandys klubbchef Otto Simonsson.

Till nästa säsong står IFU arena klar i Gränbyområdet. En arena som ska bli en av de modernaste för innebandy i Sverige med plats för upp mot tre tusen åskådare. Sirius innebandy, som fram tills nu har haft Fyrishov som hemmaplan, väljer att flytta hela sin verksamhet dit. Avtalet gäller för tre år.

– Vi ser det här som mycket positivt och attraktivt för vår publik och våra sponsorer. Och vi tror att det kommer att skapa ett ännu större intresse för oss. Sedan är vi delägare genom alliansen (tillsammans med UIF friidrott) vilket gör det naturligt, säger Otto Simonsson.

Vad betyder det här för klubben?

– Jag tror att det blir ett lyft för hela föreningen. Fyrishov har funkat väl för oss, men nu hoppas jag också att vi kan samverka med fler föreningar och anordna cuper. Vi kommer även att ha vårt kansli i IFU arena.

Om Sirius blir Uppsalas enda elitlag på herrsidan i IFU arena återstår att se. Förhandlingar pågår fortfarande med lokalkonkurrenten Storvreta. På damsidan står det klart sedan tidigare att FBC Uppsala kommer att spela i IFU arena nästa säsong.

IFU Arena är ett bolag bildat av Uppsala Innebandyallians och Uppsala IF friidrott som kommer att driva arenan. Uppsala Innebandyallians är en sammanslutning av 16 innebandyföreningar. Förutom huvudarenan kommer det att finnas fyra sidoplaner i nära anslutning.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×